Urarea pe care NU este bine să o faci de Sfânta Maria, pe 15 august

 
Urarea pe care NU este bine să o faci de Sfânta Maria, pe 15 august
Urarea pe care NU este bine să o faci de Sfânta Maria, pe 15 august

Ca în fiecare an, pe 15 august, creștin-ortodocșii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, praznic precedat de două săptămâni de post.

Credincioșii omagiază în această zi sfântă trecerea în neființă a mamei Mântuitorului și, totodată, ridicarea ei în Împărăția Cerurilor.

Fecioara Maria, spun învățăturile creștine, a mai trăit încă 11 ani după ce Iisus a fost răstignit. Înainte de a se stinge, aceasta a fost înștiințată de același arhanghel care s-a pogorât să-I spună că poartă în pântece un copil: Arhanghelul Gabriel. Totul s-a întâmplat cu trei zile înainte de trecerea ei la Ceruri. „Acestea zice Fiul tău: «Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvantul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare»”, au fost cuvintele Sfântului.


Când a aflat, Fecioara le-a dat de veste celor apropiați, spunându-le: „Nu faceți din mutarea mea pricină de doliu, ci umpleți-vă de bucurie și mai mare. Doresc să merg la Fiul meu, Cel ce dăruiește tuturor ființă și viață. Și când mă voi duce la El, nu voi înceta să mă rog și să mijlocesc pentru voi, pentru toți creștinii și pentru lumea întreagă, ca Cel ce o judecă în milostivirea Sa, să se milostivească de toți credincioșii și să-i întărească și să-i ducă pe calea vieții, iar pe cei necredincioși să-i întoarcă și să-i facă pe toți o singură turmă a Bunului Pastor care și-a dat sufletul pentru oile Sale și le cunoaște și ai Săi îl cunosc!”, potrivit site-ului crestinortodox.ro.

Pentru că se prăznuiește „adormirea” Născătoarei lui Dumnezeu, în credința populară se spune că urările de „La Mulți Ani” nu-și au locul. În această zi, credincioșii merg la biserică pentru a se ruga și a se spovedi, scrie divahair.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dan
14 Aug 05:47
Cineva nu gândește, iată de ce:
1 Creștinul serbează moartea, nu-i este frică de ea. Pentru creștini moartea însemnă trecerea la Viața Eternă. Deci La mulți ani!
2 Toate cultele Creștin tradiționale serbează pe 15 August același lucru, nu doar ortodocși.
Răspunde
0 0
coca
13 Aug 18:27
Ar fi mai bine sa pui pe o carte de gramatica si este cazul sa iei lectii de limba romana.
Lasa ziaristul sa isi faca treaba iar tu insuseste ti cunostintele minime de limba.

PreaSfinta Maica si Fecioara ai mila de noi. Amin
Răspunde
0 0
leonard neculai
13 Aug 18:17
La multi ani d-le ziarist al bor-ului
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?