Un medicament extrem de cunoscut dispare din farmacii

 

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a decis retragerea de pe piață a unui medicament folosit de mulți români. 

Recomandările de retragere vizează medicamentul Panadol Artro 665 mg comprimate, iar motivul retragerii este "complexităţii şi dificultăţii de gestionare a supradozajului," se spune ăn comunicatul instituţiei.

Autorizaţia de punere pe piaţă va fi suspendată pentru medicamentele care conţin paracetamol cu eliberare modificată, inclusiv în combinație cu tramadol. conform unei decizii a Comisiei Europene din februarie. 

Agenţia medicamentului face un apel către profesioniștii din domeniul sănătății, dar și către pacienți să raporteze orice reacție adversă suspectată la medicamente, inclusiv cele apărute în cazurile de supradozaj, erori de medicație, utilizare necoresponzătoare, fără onsultarea prospectului

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?