Un clujean a reușit să îi demoleze casa unui vecin construită ilegal

 
Un clujean a reușit să îi demoleze casa unui vecin construită ilegal și care îi umbrea curtea.
Un clujean a reușit să îi demoleze casa unui vecin construită ilegal și care îi umbrea curtea.
FOTO: stiridecluj.ro.

Samir Bonţidean își acuză vecinul că și-a construit casa fără autorizaţie de construire şi cu încălcarea gravă a normelor de urbanism.Tot scandalul a pornit în anul 2006, când Primăria Cluj-Napoca i-a dat lui Zsigmond Andraș o autorizație de a construi o casă. Clujeanul a cumpărat un teren de 500 de mp, pentru care a plătit suma de 60.000 de euro.

În autorizația de construire scria că Zsigmond ar fi trebuit să construiască un imobil compus din două case cuplate, cu o suprafață de aproximativ 400 de mp., cu o înălțime de zece metri și la o distanță de gardul vecinului de trei metri, familia Bonțidean. ”A construit o casă pe aproape tot terenul lui, lipită de casa noastră. Ne-a luat lumina soarelui şi în plus a construit foarte multe ferestre pe noi. Pentru că nu a vrut în niciun fel să se conformeze sentinței irevocabile prin care era obligat să își demoleza casa, acum o demolez eu”, povesteşte Samir Bonţidean, scrie stiridecluj.ro.


Instanța de judecată a cerut o expertiză pentru a se trece la demolarea casei. Concluziile au fost că Zsigmond și-a construit casa la 1.7 metri de proprietatea lui Samir Bonţidean. Zsigmond a refuzat să aplice decizia instanței, astfel că Samir Bonțidean a cerut Curții de Apel să dispună un ordin prin care să demoleze el casa. "Am fost cu treabă bună la el. I-am propus soluţii, să îşi demoleze singur un etaj ca să ajungă soarele şi în curtea mea, dar nu a vrut. Atunci am solicitat emiterea unei autorizaţii de demolare şi am angajat o firmă care să se ocupe de treabă. Toate cheltuielile de demolare le va plăti domnul Zsigmond altfel va pierde terenul", a mai spus Samir Bonţidean.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Nume*scruba
16 May 19:37
felicitari pentru reusita.asa trebuie sa se faca tu toti BAZATII.
Răspunde
4 0
bucurestean
16 May 11:23
Felicitări, domnule Bonţidean, dumneavoastră - pentru perseverenţă - şi Curţii de Apel Cluj pentru hotărârea dată. Iată, se mai întâmplă ca justiţia să mai dea şi sentinţe normale. Sper să constituiţi un precedent pentru toţi mârlanii şi îmbogăţiţii din tunuri care îşi sfiează semenii. Jos cu căsoaia cocalarului!! (P.S.: sper ca vecinul Zsigmond să nu se plângă la conaţionalul lui de la Consiliul Discriminării sau la avocatul Frunda, pe motiv de persecuţie etnică!)
Răspunde
7 -1
nervosu enervat
15 May 20:01
BRAVO, domnule Bontidean ! Va admir si va respect !
Deci se poate !!!
Aviz tuturor kokalarilor si interlopilor care au ajuns can.cerul societatii romanesti !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?