Un cerşetor din Roma a scris pe o pancartă că e bulgar, pentru că românii nu primesc bani

 
Foto: repubblica.it
Foto: repubblica.it
Un cerşetor bulgar din Roma a decis să îşi scrie naţionalitatea pe o pancartă pe care şi-a pus-o la gât, pentru ca italienii nu le dau de pomană românilor, relatează cotidianul La Repubblica.

"Dacă cineva crede că sunt român nu îmi dă de pomană", spune bărbatul, precizând că astfel şoferii din zona în care cerşeşte el sunt siguri că el nu are nimic în comun cu românii.

Trecătorii şi şoferii îi aruncă din când în când câteva monezi, mai interesaţi de pancarta din jurul gâtului decât de cetăţenia bărbatului.

Îmbrăcat în pantaloni largi, geacă albastră, cu trei numere mare, şi cu fes de lână, "bulgarul" se apropie discret de ferestrele maşinilor oprite la semafor şi aşteaptă pomană. Pancarta sa este albă, plastifiată şi scrisă la calculator, nu de mână şi din carton maro, aşa cum au în general cerşetorii.

Întrebat de ce a ales să scrie că este bulgar şi nu lucruri ca "Mi-e foame" sau "Am o familie de întreţinut", ca toţi cerşetorii, bărbatul răspunde, cu un accent est-european puternic: "Pentru noi, cei care provenim din aceste zone, este foarte greu acum în Italia şi în special la Roma". 

"Cred că suntem toţi din România, că suntem toţi infractori şi ne tratează în consecinţă. Ne spun violatori şi să plecăm acasă. Dar mulţi dintre noi se află aici pentru a căuta un loc de muncă cinstit şi, dacă nu găsesc imedat, cerşesc, aşa cum fac eu. Nu am nimic împotriva românilor, dar trebuie să supravieţuiesc", explică el.

"Este trist că cineva trebuie să spună clar ce naţionalitate are pentru a primi de pomană. Sărăcia nu are culoare sau ţară", adaugă bărbatul.

În ultima vreme românii se află din nou în centrul atenţiei autorităţilor şi a presei din Italia, după o serie de acte violente ai căror protagonişti au fost, iar resentimentele italienilor se reflectă şi în apariţia unor incidente cu caracter xenofob ale căror victime sunt cetăţeni români nevinovaţi. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?