Ucraina, decizie de ultimă oră privind frontiera Transcarpatiei cu România

 

Autorităţile ucrainene au anunțat, miercuri, crearea de posturi suplimentare de supraveghere la frontiera regiunii Transcarpatia cu Slovacia, Ungaria şi România, pentru a combate contrabanda cu ţigări, alcool şi cherestea. Măsura vine după o serie de incidente armate cu grupul paramilitar Sectorul Dreptei, relatează agenţia TASS.

"Au fost crreate posturi suplimentare de monitorizare de-a lungul frontierei regiunii Transcarpatia, pentru a împiedica traficul de ţigări, alcool şi cherestea", a declarat Ghenadi Moskal, guvernatorul provinciei ucrainene care se învecinează cu România, Ungaria şi Slovacia, informează Mediafax.

În urmă cu câteva zile, autorităţile anunţau că ar putea lansa o operaţiune antiteroristă în regiunea Transcarpatia, situată în vestul Ucrainei, la frontiera cu România, Ungaria şi Slovacia, în urma confruntărilor armate produse în această zonă.


Membri ai grupului paramilitar Pravi Sektor (Sectorul Dreptei) refuză să predea armele şi au fost implicaţi în confruntări cu serviciile de securitate ucrainene în apropierea oraşului Mukaceve, situat în vestul Ucrainei, în apropierea frontierelor cu România, Ungaria şi Slovacia. Confruntările armate au izbucnit pe 12 iulie, când zeci de membri ai grupului paramilitar au venit la negocieri cu autorităţile înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de grenade. Ambele părţi se acuză că ar fi deschis focul, iar confruntările s-au soldat cu cel puţin trei morţi, un civil şi doi membri ai Pravi Sektor. Alte 20 persoane au fost rănite.

Organizaţia ultranaţionalistă, implicată în protestele violente care au condus la înlăturarea regimului prorus Viktor Ianukovici, la începutul anului 2014, şi în conflictul separatist din estul Ucrainei, refuză predarea armelor, argumentând că vrea să oprească traficul ilegal cu ţigări spre Ungaria şi Slovacia, în contextul în care contrabanda i-ar îmbogăţi pe politicienii ucraineni.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?