Turcia, anunț despre integrarea în UE. Ce vrea Ankara

Turcia va respinge orice variantă în afara integrării depline în UE, a spus, vineri, ministrul turc al Afacerilor Externe, Omer Celik. El avertizează că autoritățile de la Ankara ar putea renunța la acordul cu Blocul comunitar privind gestionarea imigranților."Un parteneriat privilegiat sau abordări similare, nu luăm niciuna dintre variante în considerare. Turcia nu poate să accepte o asemenea ofertă. Oricum ar fi intitulat, un parteneriat privilegiat sau o cooperare împotriva terorismului ... o astfel de ofertă nu va fi nici măcar analizată de către Turcia", a spus Celik, într-un interviu pentru Reuters.

Ministrul turc al Afacerilor Europene susţine că UE nu şi-a onorat toate angajamentele asumate privind ajutorul financiar acordat Turciei, în valoare de trei miliarde de euro.

"Ajutorul financiar nu funcţionează bine. Din punct de vedere tehnic, nu există niciun motiv pentru Turcia să menţină acest acord", a mai precizat Omer Celik.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?