TRIBUNAL: MODIFICAREA statutului PNL, ILEGALĂ. Reacţia liberalilor

 
Klaus IOHANNIS 
Klaus IOHANNIS 

Tribunalul Bucureşti a respins noua conducere a PNL, pe motiv că modificarea statutului partidului referitoare la vechimea lui Klaus Iohannis s-a făcut în mod ilegal. Oficialii liberali spun totuşi că actuala conducere este legală şi că instanţa a respins de fapt unele modificări statutare.

Tribunalul Bucureşti a respins modificarea statutului pentru alegerea lui Klaus Iohannis. Potrivit magistraţilor, statutul PNL este ilegal, relatează Realitatea TV.

PNL a votat o derogare prin intermediul căreia Iohannis a primit dreptul de a candida. Iohannis ar fi avut nevoie de o vechime în partid de minim 2 ani pentru a face asta.

"Congresul PNL din 28-29 iunie s-a desfăşurat perfect legal. A existat un statut care respectă legea. În ceea ce priveşte candidatura lui Klaus Iohannis, acesta a primit derogare de vechime cu un vot dat în unanimitate, chiar cu aplauze frenetice. (...) Aştept să văd decizia oficială, motivarea deciziei şi, în funcţie de astea, vom lua toate deciziile care se impun", a declarat, la Realitatea TV, deputatul PNL Ludovic Orban.

"Şi în cazul în care instanţa decide să nu accepte Congresul democratic al PNL, înaintea Congresului era o conducere interimară al cărui preşedinte era tot Iohannis. Dacă instanţa va decide ceva ilogic şi nelegal, preşedintele PNL este tot Klaus Iohannis", a încheiat liberalul.

"Tribunalul a spus că admite în parte cererea de înregistrare a congresului din 27 iulie. Nu există niciun fel de problemă cu privire la legalitatea conducerii. Avem o precizare a tribunalului în care se admite cererea de intervenţie a lui Dănuţ Bădău, motiv pentru care cererea PNL privitoare la anmite modificări aduse statutului PNL a fost respinsă. Nu pot sa va comunic ce anume din modificări la statut au constituit motivul respingerii", a spus şi Alina Gprghiu, purtător de cuvânt al partidului, la Realitatea TV.

Liberalii pot ataca decizia Tribunalului Bucureşti la Curtea de Apel. Aceasta va avea la dispoziţie 15 zile să se pronunţe.

La Congresul PNL din iunie, a fost adoptată noua formă a Statutului partidului, prin care a fost eliminată apartenenţa PNL la ALDE, a crescut numărul membrilor Biroului Politic şi au fost instituite mecanisme de control în cazul miniştrilor şi demnitarilor susţinuţi de partid.
 
Două dintre aspectele din noul statut se refereau la aderarea la PPE şi la derogarea cu privire la perioada în care un membru trebuie să stea într-un partid pentru a putea să candideze la preşedinţia PNL.


Potrivit Legii partidele politice, în situaţia organizării unor congrese care modifică statutul sau conducerea respectivelor partide, modificările sunt notificate Tribunalului Bucureşti în vederea înregistrării acestora în Registrul Partidelor Politice, informează MEDIAFAX.

Notificările sunt luate în discuţie de Tribunal, care verifică respectarea legislaţiei în vigoare a prevederilor statutului şi a normelor constituţionale care privesc activitatea formaţiunilor politice.

Potrivit Legii partidelor politice, în situaţia în care Tribunalul respinge notificările formaţiunilor politice, statutul acestora şi conducerea revin la forma iniţială.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Alex
10 Sep 22:25
Aceasta este o oferta foarte serioasa si merita luata in considerare.Aveti posibilitatea de a castiga cel putin 1200 RON/luna si lucrand doar 3 ore/zi chiar din comfortul casei dumneavoastra.Munca aceasta este foarte usoara si nu necesita cunostiinte in domeniu.Pentru a afla mai mute detalii,trimiteti un mesaj la adresa de email: professional.business77@gmail.com
Răspunde
0 -2
Nume*
10 Sep 12:36
GLUMA DE PR0ST GUST!

CE TREABA ARE TRIBUNALUL CU MODIFICAREA STATUTULUI UNUI PARTID POLITIC? NICIUNA!

Statutul unui partid reflecta vointa membrilor acelui partid. Tribunalul doar ia act de modificarile statutului. Este imposibil ca aceste modificari sa fie in contradictie cu Legile Statului, adica oilegale. Altfel acel partid ar trebui scos in afara LEGII.

Punctum.
Răspunde
9 -2
Dan Iordachescu
09 Sep 17:31
TRIBUNAL: MODIFICAREA statutului PNL, ILEGALĂ. Instanţa respinge conducerea PNL: klauss caput ,...va fi Mos craciun , nu alceva!!!adica pus pe tusa !
Răspunde
5 -2
Mircea Groza
09 Sep 12:14
Atunci cand faci o modificare juridica si este gresita cei care au avizat ,trabuie sa plece.Valabil si pentru parlament.
Răspunde
10 -3
Scaunul Electric
09 Sep 11:40
Iata ca liberalii care ne tot asigura cum nu va avea Iohannis probleme prin tribunale isi cam joaca viitorul politic la ruleta. Sa speram ca viitorul nu va consfinti si incompatibilitatea acestuia, asa cum se zvoneste prin targ de ceva vreme ... hihi.
Răspunde
6 -5
Suleiman
09 Sep 11:35
Va fi o diferenta semnificativa intre Iohannis presedinte plin si Iohannis presedinte interimar al PNL. Este evident ca daca Iohannis va pierde alegerile acesta va fi definitiv scos pe tusa la urmatorul congres imediat dupa alegeri.
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
12 -9
bebe
09 Sep 10:48
6 Astazi se profileaza alt dictator ,stii cum se spune "a pleca dr...si vine taicaso ".Pontocul este numele noului d.i.c.t.a.t.o.r.e.Nu degeaba seamana cu Ki, ir Sen .
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
14 -5
daca ,daca ....!
09 Sep 09:53
si daca ,daca ....asta a fost un scenariu ? Daca au evitat atacurile murdare pontisto-mincinoase la adresa candidatului ! Un candidat surpriza ridica cota ,pune in imposibilitate pesedistii astia secu mai noi comunisti da a contrui o campanie care sa stimuleze nehotaratii sa voteze mitomanul !Asteptam sa vedem ...urmarea .Toti gadesti si badestii ,voiculestii infractori ,toti ghitulestii le-au fost dezamorsate munitiile parsive ,nu ar mai avea timp sa construiasca un nou atac perfid.
Răspunde
6 -8
Nume*
09 Sep 10:14
2 Si eu inclin sa cred ca vom avea ...un candidat surpriza .In acest caz nu vor avea timp coabitacii ( pentru ca tot in stare de coabitare sunt,p.o.n.t.a-u.d.r.e.a-.b.a.s.e.s.c.u )sa faca un plan ,credibil sa atace acest candidat .
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?