Transportul ride-sharing, în monitorul oficial

 

Ordonanța de Urgență ce aduce reguli noi pentru șoferii din domeniul transportului alternativ a fost publicată în Monitorul oficial. Din acest moment și până la toamnă, începe o perioadă de tranziție. În acest timp, șoferii Uber, Bolt și Clever trebuie să se pregătească pentru a se autoriza și nu mai pot fi amendați dacă ies în trafic. 

Iar instituțiile statului cu atribuții în reglementarea transportului alternativ trebuie să înființeze noi departamente și să pună la punct noi proceduri.

Actul normativ prevede, printre altele, că platformele de ridesharing trebuie să obţină autorizaţii de la Ministerul Comunicaţiilor, iar şoferii parteneri, atestate de la Autoritatea Rutieră Română. În plus, autoturismele folosite n-au voie să fie mai vechi de 15 ani.

Noua lege îi nemulțumește pe taximetriști care au anunțat că vor continua protestele în întreaga țară. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?