Transparency Internaţional: Parlamentul este perceput drept cea mai coruptă insituţie

 
Foto: soxfirst.com
Foto: soxfirst.com
Transparency Internaţional a dat publicităţii Barometrul Global al Corupţiei pe anul 2009, iar cifrele ne spun că Parlamentul este perceput drept cea mai coruptă insituţie.

Barometrul indică Parlamentul ca fiind cea mai coruptă instituţie după analiza răspunsurilor celor 1149 de persoane care au luat parte la studiu. Jumătate dintre repondenţi au declarat că Legislativul este extrem de corupt, în vreme ce nicio persoană nu a bifat căsuţa "deloc corupt".

Pe locul al doilea în topul corupţiei se clasează partidele politice. Acestea sunt considerate extrem de corupte de către 45% dintre participanţii la studiu.

De pe locul 3 al barometrului, justiţia este percepută ca fiind extrem de coruptă de 39% din repondenţi. Şi doar un singur procent dintre raspunsuri au relevat că justiţia nu este coruptă.

Funcţionarii publici sunt şi ei văzuţi cu ochi neîncrezători. 31% dintre repondenţi susţin că funcţionarii sunt extrem de corupţi, în timp ce doar 4 la sută sunt de părere că aceştia nu sunt corupţi.

Raportul mai arată că unul din trei români a dat şpagă cel puţin o dată în viaţă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?