Tramvaiul tras de cai, distracţia de weekend a orădenilor

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Sfârşit de săptămână în tramvaiul tras de cai, ca pe vremea bunicilor. Orădenii au sărbătorit 103 ani de la introducerea în oraş a primului tramvai electric. Chiar dacă cifra nu este rotundă, oamenii au venit cu mic cu mare să se plimbe ca la începutul secolului trecut.

Un tramvai tras de cai a fost principala distracţie a orădenilor în weekend. În urmă cu peste 100 de ani, acest mijloc de transport în comun a fost înlocuit pe străzile oraşului de o maşină nemaivăzută: tramvaiul electric. Autorităţile locale au adus special de la Szeged două vehicule din alte vremuri.

Pentru motorizare, autorităţile au apelat la un crescător de cai din apropierea oraşului. Din păcate, tramvaiul electric a putut fi doar vizitat. Asta pentru că deşi la venerabila vârstă de peste 100 de ani este încă perfect funcţional, punerea lui în circulaţie nu a fost făcută din motive de siguranţă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?