Traian Băsescu: Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu reacţionează la decizia Guvernului de începere a demersurilor de mutare a ambasadei din Israel la Ierusalim. "Ambasada României mutată de la Tel Aviv la Ierusalim? Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie consistentă şi inteligentă în Orientul Apropiat, în relaţiile cu Israelul şi cu ţările arabe", a scris Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu mai spune că "preşedintele Iohannis are obligaţia să acţioneze şi imediat şi ferm".

"Cu siguranţă, Dragnea nu are cum să înţeleagă implicaţia declaraţiilor lui. Dragnea a fost mânat pur şi simplu de propriile interese, lovind crunt în interesele pe termen lung ale României. Biata Dăncilă este pur şi simplu în postura “ marionetei nevinovate”,dar cu putere, iar Meleşcanu este în situaţia ticălosului care îşi pune piciorul în ghips crezând că scapă de responsabilitate.

Decizia mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este una cu efecte capitale în politica externă a României. Printre multe altele, odată cu declaraţia lui Dragnea, România a pierdut statutul de “honest peace broker” (broker de pace onest) atât pentru Israel cât şi pentru toată Lumea Arabă, a călcat în picioare dreptul international, se leapădă de poziţia Uniunii Europene, creşte riscul terorist pe teritoriul României, răstoarnă încrederea pe care în mod egal o aveau în România şi ţările arabe şi Israelul. Nu mai vorbim de interesele pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu ţările arabe.

Mă întreb care din atribuţiunile preşedintelui Camerei Deputaţilor îl îndreptăţesc pe acesta la o astfel de decizie ?

Preşedintele Iohannis are obligaţia să acţioneze şi imediat şi ferm.

PS - pentru amatorii de speculaţii: sunt un admirator al poporului evreu şi a istoriei lui zbuciumate şi un susţinător fără rezerve a unei soluţii de pace în Orientul Apropiat", scrie Traian Băsescu, pe Facebook.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dana Simion
22 Apr 21:34
Liviu Dragnea NU este politician ci pur și simplu parașutați.S-a consultat cu partenerii europeni pe subiectul mutării Ambasadei României de la Tel AVIV la Ierusalim ? Nu! Atunci face un joc periculos, cine are interesul sa dea cu piciorul la 60 de ani de Diplomație deșteaptă făcută de România in Orientul Mijlociu!
Liviu Dragnea își bate joc de eforturile României in zona Orientului Miociu!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?