Topul celor mai profitabile companii de stat

 
Romgaz
Romgaz

Romgaz este cea mai profitabilă companie de stat. Se află pe primul loc în top, după ce anul trecut a obţinut un profit brut de aproape un miliard şi jumătate de lei. Suma este de peste două ori mai mare decât cea câştigată de următoara clasată, Transgaz. 

Romgaz conduce în topul companiilor de stat. A obţinut anul trecut un profit brut de aproape 1,4 miliarde de lei. Este urmată, la mare distanţă, de Transgaz. Aceasta a obţinut 607,1 milioane de lei.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale se situează pe a treia poziţie, cu un profit de 472 de milioane de lei anul trecut. Transelectrica ocupă locul patru, cu 429,8 milioane de lei, iar Aeroporturi Bucureşti e pe locul cinci, cu 214,1 milioane de lei. 


În top se află şi Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, dar şi Metrorex.

În total, profitul brut al primelor 50 de companii de stat s-a ridicat anul trecut la aproape 4 miliarde şi jumătate de lei.
Dintre regiile autonome, Romsilva a înregistrat anul trecut cel mai mare profit brut. Mai exact, 189,6 milioane de lei. Este urmată de Registrul Auto Român, cu 69,7 milioane de lei, Monitorul Oficial, cu 28,1 milioane de lei, şi Imprimeria Băncii Naționale a României, cu 22,6 milioane de lei. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?