Top 5 regrete ale oamenilor aflați pe patul de moarte

 
Top 5 regrete ale oamenilor aflați pe patul de moarte
Top 5 regrete ale oamenilor aflați pe patul de moarte

O asistentă medical din Australia a făcut o listă cu cele mai mari regrete ale bolnavilor aflați în stadiu terminal, în ultimele clipe de viață, în speranța că oamenii vor învăța niște lecții importante.

"Pacienţii mei erau cei care mergeau acasă pentru a muri. Am trăit împreună cu ei câteva momente incredibile. Am stat cu ei în ultimele trei până la 12 luni din vieţile lor", îşi începe povestea Bronnie Ware, pe Huffington Post.

"Oamenii cresc enorm atunci când se află faţă în faţă cu propria moarte. Am învăţat să nu subestimez capaciatea fiecăruia de a creşte. Unele schimbări au fost fenomenale. Fiecare a experimentat o varietate de emoţii, aşa cum era de aşteptat. Mai întâi negare, apoi frică, apoi furie, remuşcare, mai multă negare şi, într-un final, acceptare.


Fiecare dintre pacienţi şi-a găsit însă pacea, înainte de a pleca dintre noi. Atunci când erau întrebaţi de regrete sau de lucruri pe care ar fi dorită să le facă altfel în viaţă, am observat câteva teme comune", scrie Ware, după care înşiră cele mai comune cinci dintre ele.

1. Aş fi vrut să am curajul să trăiesc o viaţă a mea, nu viaţa pe care alţii o aşteptau de la mine

2. Aş fi vrut să nu fi muncit atât de mult

3. Aş fi vrut să am curajul să îmi exprim sentimentele

4. Aş fi vrut să menţin o legătură mai strânsă cu pritenii

5. Aş fi vrut să-mi îngădui să fiu mai fericit

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
paul chelsau
22 Mar 08:41
As fi vrut... Nu, nu as fi vrut nimic altceva decat ceea ce am avut si am trait, pentru ca alegerile le-am facut EU liber consimtit.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?