Tone de gunoi zac pe malul lacului Văcăreşti, la câţiva metri de casele oamenilor

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Focar de infecţie în comuna dâmboviţeană Văcăreşti. Tone de gunoaie zac la câţiva metri de curţile oamenilor, pe malul lacului Văcăreşti, care aprovizionează capitala cu apă. Oamenii spun că abia mai suportă mirosul greu şi fumul înecăcios degajat de deşeuri. Locul de depozitare a fost ales chiar de autorităţile locale, fără a avea autorizaţie din partea Gărzii de Mediu.

Mormanele de gunoi zac pe malul lacului Văcăreşti încă de anul trecut. Din când în când angajaţii primăriei incinereză deşeurile. Mirosul şi fumul ajung în casele oamenilor.

Primarul spune că are autorizaţie provizorie pentru această groapă de gunoi. Este contrazis însă de reprezentanţii Gărzii de Mediu.

"Nu e autorizată. Mă şi miră de ce colegii de la ape n-au avut nici o reacţie. Din moment ce se mai şi incendiază deşeurile e o dublă încălcare a legii", a precizat Dumitru Călinoiu, inspector şef, Garda de Mediu, Dâmboviţa.

Inspectorii Gărzii de Mediu vor verifica groapa de gunoi din Văcăreşti, autorităţile locale riscând o amendă de până la 6000 de lei. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?