Toader: Ne dorim să putem spune că am contribuit la îmbunătăţirea vieţii cetăţeanului european

 
Toader: Ne dorim să putem spune că am contribuit la îmbunătăţirea vieţii cetăţeanului european / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Toader: Ne dorim să putem spune că am contribuit la îmbunătăţirea vieţii cetăţeanului european / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că se doreşte ca, la finalul mandatului României la preşedinţia Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne, să se poată spune că România a contribuit la îmbunătăţirea vieţii cetăţeanului european.



Ministrul Justiţiei a afirmat că, în cadrul reuniunii informale a Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne, vor fi discutate trei teme, printre acestea numărându-se obţinerea probelor din spaţiul cibernetic şi viitorul cooperării judiciare în materie penală.

"Avem prima reuniune informală pe domeniul justiţiei din cadrul Consiliului JAI, prima reuniune pe perioada preşedinţiei României. Avem nu mai puţin de 12 reuniuni, conferinţe, dintre care unele se desfăşoară în ţară, respectiv la Bucureşti, la Sinaia, la Iaşi, altele în străinătate, respectiv la Luxembourg, la Bruxelles, la Haga. Participă comisarul european pe justiţie, miniştrii justiţiei, experţi din domeniul justiţiei din fiecare ţară membră a UE. Agenda discuţie este concentrată, orientată spre consolidarea garanţiilor statului de drept, consolidarea spaţiului de libertate, securitate şi justiţie. Avem astăzi toată ziua trei teme mari pe care le vom dezbate şi anume modalităţile de cooperare, de evoluţie în domeniul justiţiei civile şi comerciale. În al doilea rând, probele electronice şi garantarea drepturilor şi libertăţilor persoanei, protecţia persoanei faţă de infracţionalitatea cibernetică. În al treilea rând evoluţia cooperării judiciare în materie penală", a declarat Tudorel Toader, la Palatul Parlamentului, notează mediafax.


Ministrul Justiţei a mai spus că se doreşte ca, la finalul mandatului României la preşedinţia Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne, să se poată spune că România a contribuit la îmbunătăţirea vieţii cetăţeanului european.

"Noi ce dorim? Ca să avansăm discuţiile, dialogurile şi negocierile, că va fi pe consens, că va fi pe majoritate, în cele 15 dosare legislative, nonlegislative pe care le-am preluat de la Preşedinţia Austria. Ne dorim o colaborare cu toate ţările membre, o bună colaborare în cadrul trioului cu Finlanda şi Croaţia, care ne vor succeda la Preşedinţie. Ne dorim ca la finalul mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE, dar eu vorbesc acum de Preşedinţia Consiliului JAI, să putem privi în urmă, să putem spera, să putem spune că ne-am îndeplinit misiunea pe care o avem la preşedinţia Consiliului JAI, că am contribuit la armonizarea legislaţiei în spaţiul european, că am contribuit la ridicarea standardelor de protecţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, că am facilitat cooperarea judiciară în spaţiul european şi nu numai, că am facilitat cooperarea economică, culturală, socială din spaţiul european, că am contribuit la îmbunătăţirea vieţii cetăţeanului european în general şi sigurul şi cetăţeanul român, care este şi cetăţean european", a mai spus Toader.

Miniştrii justiţiei şi ai afacerilor interne din statele membre UE participă, în perioada 6-8 februarie, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, la o reuniune informală desfăşurată în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Tacanitul
09 Feb 20:15
Mirlanul sarlatan nu are ce sa imbunatateasca pentru cetateanul european !!!
Răspunde
0 0
Tacanitul
09 Feb 20:14
Gruparea infractionala organizata isi imbunatateste propria retea de hotie, coruptie si tradatori !!! Nu poate imbunatati viata celor pe care vor sa ii fure, sugrume si tradeze !
Răspunde
0 0
Le dăm pe Codruta,sa ne dea un presedinte !
09 Feb 17:17
Dl de la ora 13.03 nu dl Iliescu a făcut revolutia,ci dl Dan Iosif,Ioan Dincă și dl Mărieși ,asa ca dacă ai ceva de reprosat securitatii sa nu o faci către mine.E vorba doar de justitie,care a condamnat pe Antonescu,pe Pătrăscanu,Pe Ceausescu si l-a rabilitat,că se gresise,pe dl Pacepa,ea,justitia,a dat sens nou si vioi luptei dv si a Codrutei cu cosmarul coruptiei,care de fapt era cosmarul că de 30 de ani nu ajungeti o zi la puterea reală.De ai ziceam comisarei ,cu ce se ocupa justitia la ei,de o admira pe Codruta,cand noi avem atatia procurori politici ,de pot face față Europei corupte.
Răspunde
0 0
Stan
09 Feb 13:03
Tovarase securist borat lasa vrajeala seaca de mitocan manipulator iliescian...Au vazut toti romanii cu ce justiitie aplica bubosul vostru slugoi libidinos...Sau secretara nu ai face ,, tot" ?
Răspunde
0 0
Cine mai crede in justitie,sa merga la zidul plângeri cu o lumânare si pentru credinata mea moarta definitiv !
09 Feb 10:42
-Vai doamna de la ora 13.36 dar dl Tudorel se ocupă de justitie,care are menirea sa imbunataească viața civilă a aomenilor,sa nu mai tremurati dv si eu ,la tropot de politie,venita cu ordin de la DNA sa sparga casa in cautare de bani si mai vrea dl ministru,ca cei vinovati sa astepte in sala mohnita si obscura a judecatii daca un procuror intelept a inteles sensul infractiunii si scopul social al pedepsei.Implicit ne spune dl ministru ca fețele de judecatori care au privirea fixa si zambet lărgit sunt oribile si nici procurori condusi de femei divortate,instruite pri case conspirative,nu ne plac,deci nu vor mai afecta viata românului.
Răspunde
0 0
Amalia
08 Feb 13:36
"Îmbunătățirea vieții cetățenilor "frumoasă formulare,obiectiv nobil,problema este,însă cum se poate realiza așa ceva? Enumerați concret ce faceți pentru asta! Sper că nu vreți să implementați în UE sistemul sanitar de la noi și din alte domenii....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?