Ministrul Justiției: Vrem să construim 15 arhive mari, una pentru fiecare Curte de Apel

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că dorește să construiască 15 clădiri în care să mute arhivele Curţilor de Apel din ţară.

"Avem un program să facem 15 arhive, mari, pe mii de metri, câte una pentru fiecare Curte de Apel. În Justiţie, documentele se păstrează 90 de ani. Vrem să ducem arhivele de la judecătoriile de pe raza Curţii de Apel, de la Tribunale, de la Curtea de Apel, Parchetele de pe lângă Judecătorii, de pe lângă Tribunale, de pe lângă Curtea de Apel. Vreau să vă spun că sunt foarte, foarte multe documente care sunt ţinute în condiţii absolut improprii, care ocupă spaţii, spaţii care pot fi folosite în altă parte. Facem o arhivă mare", a declarat la Iaşi ministrul Justiției.

Toader a mai precizat că a mers la Iaşi pentru a discuta cu reprezentanţii Curţii de Apel şi cei ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă despre construirea unei astfel de arhive.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?