"Toader bate ultimele cuie în sicriul justiției". De ce e Augustin Lazăr cel mai greu obstacol

 
Tudorel Toader, satrapul justiției
Tudorel Toader, satrapul justiției
Tudorel Toader, satrapul justiției

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, este de părere că cererea de revocare a procurorului-șef Augustin Lazăr poate fi respinsă, ea putând fi atacată în contencios administrativ și anulată de instanță, pe motive de legalitate, nu de oportunitate.Vlad Alexandrescu crede că Tudorel Toader minte că Augustin Lazăr ar fi dat decizie de clasare pentru un dosar al lui Klaus Iohannis, deoarece "evidența arată cu totul altceva".

Acesta ar fi motivul pentru care "propaganda își îndreaptă toate tunurile" către Lazăr, procutorul-șef fiind "ultimul și cel mai greu obstacol în calea către subjugarea totală a magistraților", după cum scrie senatorul USR.

"Până acum au decapitat conducerea DNA și pe cea a DIICOT, au trecut legile justiției și au înființat secția pentru investigarea magistraților. Inspecția Judiciară a devenit un simplu ciocan în mâna lui Toader cu care bate ultimele cuie în sicriul justiției.

Inspecția Judiciară a tăbărât peste procurorii militari în dosarul 10 august cu câteva ore înainte de proces. Aceiași oameni au început cercetarea disciplinară a unui judecător de la CSM pentru că a îndrăznit să critice CCR pe pagina personală de facebook. Scopul lor e să ofere o amnistie generoasă celor condamnați deja și să închidă dosarele încă deschise. Vor ca nimeni să nu afle vreodată adevărul în dosarul Mineriadei, Revoluției, Colectiv și 10 august.

Dar pentru a preîntâmpina orice fel de surprize neplăcute, este nevoie de înlăturarea Procurorului General. Abia atunci politicul va controla în totalitate justiția și va curăța sistemul de orice magistrat independent. De aceea Toader minte că Augustin Lazăr ar fi dat decizie de clasare pentru un dosar al lui Klaus Iohannis, când evidența arată cu totul altceva. De aceea propaganda își îndreaptă toate tunurile către el.

Dar cererea de revocare poate fi respinsă. Ea poate fi atacată în contecios administrativ și anulată de instanță, pe motive de legalitate chiar, nu doar oportunitate. Pentru că dacă vor câștiga și acum, PSD devine partidul-stat, având în mâna sa controlul absolut al tuturor instituțiilor", a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?