Tudorel Toader, criticat dur din PSD: "Mi se pare inadmisibil"

 
Tudorel Toader, calul troian din Justiție
Tudorel Toader, calul troian din Justiție

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, de la PSD, a afirmat luni că bugetul pentru investiţii al Ministerului Justiţiei (MJ) nu a fost niciodată aşa de scăzut, adăugând că acest lucru este "inadmisibil" şi că ministrul Tudorel Toader trebuia să vină în Parlament să explice acest lucru."Îmi pare rău că domnul ministru nu a avut curaj să vină în Parlament. Doamna secretar de stat, noi, în Parlament, am făcut Legile justiţiei, modificarea Codurilor, Ministerul Justiţiei trebuie să se ocupe de infrastructură în general. Stau şi mă uit la execuţia bugetară de 6 milioane, cred că este cea mai mică din ultimii 20 de ani. Mă întreb cum de aveţi curaj să ne propuneţi un buget de investiţii de 8 milioane, mai mic de 3 ori decât a propus Florin Iordache. Aveţi execuţie care nu acoperă nimic anul trecut, nu acoperă nimic anul acesta. Numai pentru Prahova aveţi nevoie de 15 milioane pentru a finaliza o construcţie, cea mai mare după Bucureşti, care trebuia să fie gata din 2017, potrivit contractului. Şi mai aveţi curajul să propuneţi în proiectul de buget un termen de 2021. Nu ştiu cui vă adresaţi, dar nu cred că cetăţenilor din Prahova", a spus Robert Cazanciuc după avizarea bugetului MJ.

Acesta a adăugat că ministrul Toader trebuia să vină la şedinţă şi să explice de ce propune un buget de trei ori mai mic decât a propus fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache.

"Faptul că au fost unii acolo care au vrut să privatizeze actul de justiţie nu înseamnă că 92% din cetăţenii celor trei judeţe deserviţi de Ploieşti trebuie să sufere pentru că Ministerul Justiţiei nu îşi face treaba şi nu ştie să negocieze cu vecinul lui, Ministerul de Finanţe. Mie mi se pare inadmisibil bugetul de investiţii al Ministerului Justiţiei de 8 milioane, cum nu a fost niciodată aşa de mic, nici măcar în perioada cea mai grea, în criză. Domnul Predoiu e aici de faţă şi poate să confirme acest lucru. Nu aveţi ce să explicaţi, doamnă secretar de stat, trebuia să explice domnul ministru Toader acest lucru şi îmi pare rău că nu a venit aici să ne spună cum de ne propune un buget de trei ori mai mic decât a propus domnul Florin Iordache", a mai spus Robert Cazanciuc.

Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au avizat, luni, bugetul Ministerului Justiţiei în sumă de 4.307.131.000 lei, în creştere cu 7,61% faţă de anul trecut.

Comisiile au acceptat un amendament propus de liberalul Daniel Fenechiu şi care prevede suplimentarea cu 23 milioane lei a sumei pentru asistenţa judiciară, majorându-se la 60 milioane lei. Sursa de finanţare va fi asigurată prin diminuarea bugetului Ministerul Finanţelor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
In batustan nu e nevoie de justitie !
12 Feb 22:56
Kilu de ulei si bataia sint suficiente de ce sa mai platesti judecatori si procurori ... sa judece pe cine !?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?