Toader o propune a treia oară pe Adina Florea la șefia DNA! Ce adeverință i-a trimis lui Iohannis

 
Toader insistă cu Adina Florea la șefia DNA
Toader insistă cu Adina Florea la șefia DNA

Ministrul Justiției Tudorel Toader insistă cu propunerea sa la șefia DNA. Adina Florea nu are nicio problemă de legalitate pentru funcția propusă, spune Toader, și nu există motive de refuz din partea președintelui Iohannis.

Tudorel Toader spune că a trimis președintelui Iohannis "în urmă cu câteva minute" adeverințele primite de la CNSAS care atestă că Adina Florea și celelalte 4 propuneri pentru funcții de conducere la Ministerul Public nu au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 și nici nu au colaborat cu Securitatea.

Potrivit lui Toader, din această nouă probă, primită pe 9 ianuarie și trimisă la Cotroceni pe 10 ianuarie, rezultă "îndeplinirea cerințelor legale privind propunerile formulate, solicitând să își reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente".

"Din categoria " Să citim până/poate înțelegem !

Președintele României a respins cele 5 propuneri de numire în diferitele funcții de conducere, din cadrul Ministerului public, pe motive de nelegalitate, constând în lipsa adeverinței de la CNSAS, din care să rezulte lipsa "calității" de colaborator.
Pe 27 decembrie 2018, am revenit către președintele României, solicitând reevaluarea propunerilor formulate, motivând faptul că nu poate fi vorba despre o nelegalitate.
La rândul său, președintele a revenit, reiterând așa-zisa nelegalitate referitoare doar la Adina Florea, constând în aceea că "...în continuare, documentația transmisă nu conține dovada care să ateste îndeplinirea condiției prevăzute de art. 48 alin 10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea".
Pe data 28 decembrie 2018, CNSAS a transmis către secția de procurori din CSM, adeverințele din care rezultă îndeplinirea cerinței legale de către fiecare dintre cele 5 candidate. Respectivele adeverințe au fost transmise către MJ tocmai pe data de 09 ianuarie 2019.
Astăzi, 10 ianuarie 2019, în urmă cu câteva minute, am transmis către președinte respectivele adeverințe din care rezultă îndeplinirea cerințelor legale privind propunerile formulate, solicitând să își reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente", a scris Toader pe Facebook.

Iohannis i-a explicat lui Toader de ce o respinge pe Adina Florea

Preşedintele Klaus Iohannis, i-a transmis o scrisoare ministrului Justiției, Tudorel Toader, după ce a reevaluat propunerea de numire în funcția de procuror-şef al DNA a Adinei Florea.

Iohannis a respins din nou propunerea lui Tudorel Toader, motivând că subzistă temeieurile de fapt şi de drept avute în vedere la prima respingere.

Președintele i-a transmis această scrisoare ca urmare a adresei ministrului Justiției din 27 decembrie, prin care a solicitat reevaluarea propunerii de numire în funcția de procuror şef al DNA a Adinei Florea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
UN OM
14 Jan 04:40
Bai SOBOLAN-e gargamel lasa momentan problema rasuflata cu adina florea a ta si vezi ca MULTUMITA VOUA, CORUPTILOR DIN PARLAMENT care a-ti dat drumu la 10088 de PUSCARIASI, intr-un oras transilvanean,la MEDIAS, s-a comis o CRIMA ORIBILA! cu 11 LOVITURI DE CUTIT! victima find un tanar de doar 25 de ani.
Răspunde
0 0
Adina
10 Jan 22:18
O tot bate la măsea cu Adina Florea aia de parca ar avea bucurii la ea.
Răspunde
0 0
horea
10 Jan 20:21
Ministrul asta al justitiei trebuie legat de un picior si dus la abator
Răspunde
0 0
Nord Korea
10 Jan 19:02
Bubico calamarul nu intelege bine romaneste ! NU inseamna NU ! Si a insista cu o propunere denota prostie multa ! Din toata educatia calamarului s-a ales praful de tot ! Umbla ca rima deja ...
Răspunde
0 0
cotoi
10 Jan 18:06
ce oameni ingusti la minte , o va refuza iar .
Răspunde
0 0
Blondu
10 Jan 18:04
Toader asta are tupeu de infractor.
Răspunde
0 0
comsa ioan emil
10 Jan 16:59
ce sa inteleaga un cap patrat,nici legealui ohm nu cred ca o intelege
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?