EUROSTAT; Tinerii români nu sunt foarte dispuşi să-şi caute de muncă în străinătate

 
Someri
Someri

Tinerii români sunt printre europenii cei mai puţini dispuşi să se mute în alt stat al UE în căutarea unui nloc de muncă, arată un studiu al Departamentului de staticică al Comisiei Europene EUROSTAT.

În clasamanet, tinerii din România se află pe locul patru, după Malta, Olanda şi Cipru. La nivelul Uniunii, jumătate din persoanele fără loc de muncă cu vârste între 20-34 de ani nu sunt dispuse să se mute în alte state europene, în căutarea unui loc de muncă. 

21% sunt dispuşi să-şi caute loc de muncă în aceeaşi ţară, 12% ar fi dispuşi să-şi caute un job în altă ţară UE, iar 17% sunt chiar dispuşi să caute oportuniţăţi şi în afara Uniunii.

Mobilitatea forţei de muncă a crescut este mai mare în rândul angajaţilor tineri cu un nivel ridicat de educaţie (13%), în timp ce la nivelul studiiilor medii aceasta nu trece de de 6%. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?