Sute de bucureşteni închirează zilnic biciclete gratuite

 
Foto: sibiu.ro
Foto: sibiu.ro
Peste 25.000 de bucureşteni s-au plimbat gratuit cu bicicleta prin parcurile Kiseleff şi Herăstrău. Sute de oameni închirează bicicletele puse la dispoziţie lor în cadrul programului "La Pedale", primul sistem gratuit de bike-sharing din România.

Închirierea unei biciclete verzi nu costă nimic şi se face pe baza buletinului şi a unui contract de dare în folosinţă semnat la centrele "La Pedale". Bucureştenii se pot plimba timp de maximum două ore în perimetrul parcurilor de unde au închiriat bicicleta.

"Unii interzic mersul pe bicicletă în parcuri, noi îl încurajăm. Bunici, părinţi, copii, adolescenţi se pot bucura de o plimbare gratuită cu bicicleta în parcuri. Proiectul este o premieră pentru Bucureşti şi reprezintă un îndemn la mişcare, la un stil de viaţă sănătos. De aceea, invit locuitorii Sectorului 1 - copii şi adulţi, deopotrivă - în parcurile noastre, unde, pe lângă un ambient plăcut, pot să facă mişcare cu bicicletele puse la dispoziţia lor gratuit de către Primăria Sectorului 1. Este o dovadă a faptului că Bucureștiul poate evolua şi se poate transforma într-o capitală europeană", a declarat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Proiectul are şi o componentă socială importantă. "Cel mai important este că am reuşit să realizăm, într-o perioadă de criză economică, noi locuri de muncă pentru studenţi. Şi poate lucrul acesta contează la fel de mult ca întregul proiect", a mai spus primarul Chiliman.

Centrele de închiriere "La Pedale" sunt deschise publicului de luni până vineri, de la 11.00 la 19.00, şi în week-end, de la 10.00 la 19.00. Bicicletele sunt disponibile în trei modele - pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?