"Super Lună", imagini rare cu prima "Super Lună" din această vară

 

Deși mai puțin rar decât eclipsele, fenomenul astronomic numit 'Super Lună' este extrem de spectaculos și a putut fi observat în multe colțuri ale lumii sâmbătă, 12 iulie. În cursul acestei veri vor avea loc alte două fenomene asemănătoare, relatează luni 20minutes.ch, portivit AGERPRES.

Luna este mai luminoasă și pare mai mare decât de obicei, ea aflându-se la cea mai mică distanță de Pământ. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Terra s-a aflat la 'doar' 358.257 km, față de 384.400 km de obicei, de satelitul său natural. Rezultatul a fost că Luna a părut cu 14% mai mare și cu 30% mai luminoasă decât în mod obișnuit.

Deși alte patru fenomene de 'Super Lună' sunt prevăzute în 2014, numai două ar urma să fie complet vizibile, ca cea de sâmbătă. Se va întâmpla pe 10 august și pe 9 septembrie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dinu
14 Jul 22:16
A fost foarte frumoasa Luna. Am pozat-o si io de acasa. Asta de aici pare sa fie facuta din minaretul moscheei din Constanta...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?