Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viaţa lui Vaclav Havel "nu este în pericol pentru moment", potrivit medicilor

Tuesday, 13 January 2009, 16:29 Sursă: NewsIn

Unul dintre specialiştii de la spitalul Motol a dat asigurări că starea lui Havel este stabilizată, deci viaţa nu îi este direct ameninţată pentru moment. Totuşi medii se tem de avansarea inflamaţiei pulmonare, ale cărei consecinţe riscă să fie foarte nefaste. În prezent, Havel respiră cu ajutorul unei măşti de oxigen.

Un consiliu medical format din zece specialişti urmăreşte evoluţia sănătăţii fostului preşedinte. Pentru moment, acest consiliu a exclus pentru moment orice afecţiune de tip "oncologic".

O pneumonie netratată corespunzător şi cancerul la plămâni sunt la originea numeroaselor probleme de sănătate ale lui Havel, care au necesitat spitalizări succesive după alegerea sa la conducerea Cehoslovaciei, în 1989, apoi la conducerea Cehiei, în 1993.

Havel, care obişnuia să fumeze, a fost operat în decembrie 1996, având cancer la plămânul drept. În afară de o bronşită cronică, el suferă şi de probleme cardiace.

În 1998, a fost de două ori pe punctul de a muri: în aprilie a suferit in extremis o intervenţie chirurgicală în urma unei perforări intestinale, apoi în august a avut o criză cardiacă. 

Havel a fost internat ultima dată în ianuare 2008, din cauza unei aritmii cardiace.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri