Un nou atac în Gaza

Monday, 12 January 2009, 05:06 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET

Armata israeliană este pregatită de o nouă fază. Aceasta ar presupune asalturi în toate oraşele şi în taberele de refugiaţi. Oficialii rămân insă prudenţi în ceea ce priveşte trecerea la o altă fază, după ce premierul Ehud Olmert a anunţat că ofensiva este pe punctul de a-şi atinge obiectivele.

Decizia a fost confirmată şi de adjunctul ministrului Apărării care duminică estima că Israelul se apropie de finalul operaţiunilor sale în Fâşia Gaza.

Între timp, bombardamentele au continuat asupra teritoriului palestinian. 30 de palestinieni au fost ucişi în raiduri. Nici atacurile militanţilor Hamas nu au încetat. Numai duminică, combatanţii au lansat 19 rachete către oraşele din sudul Israelului.

Pe de altă parte, un responsabil al Ministerului israelian al Apărării, Amos Gilad, este aşteptat astăzi în Egipt pentru noi discuţii cu privire la o eventuală încetare a focului în Fâşia Gaza, unde statul israelian a început să desfăşoare rezervişti, relatează AFP.

Amos Gilad, care s-a deplasat şi săptămâna trecută la Cairo, urmează să discute cu şeful serviciilor egiptene de informaţii, Omar Suleimane, om-cheie în aceste negocieri delicate. Oficialul egiptean ar urma să continue discuţiile, separat, cu o delegaţie a Hamasului, gruparea palestiniană care deţine controlul în Fâşia Gaza. 

După 17 zile de război, bilanţul se ridică la 900 de morţi. 

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri