Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Un copil de trei ani din Mureş a murit după ce i s-au scos amigdalele

Saturday, 31 January 2009, 03:34 Sursă: Realitatea TV

Copilul a fost supus unei operaţii de extragere a amigdalelor şi a polipilor nazali în urmă cu o lună. Medicii de la Clinica ORL a Spitalului Clinic de Urgenţă Mureş l-au externat la 24 de ore după operaţie. A doua zi însă, părinţii au observat că micuţul se simţea rău.

Părinţii l-au dus la clinica de pediatrie, iar aici medicii i-au liniştit pe părinţi, spunându-le că starea micuţului este una normală după intervenţia chirurgicală. După trei zile, copilul a fost externat. "Când am ieşit din spital, Nimrod era foarte slab, nu avea absolut nicio putere. Nu mai putea să ridice mâinile. Era tot timpul somnoros", a declarat Balint Lehel, tatăl copilului. 

La câteva ore de la externare, copilul a murit. Potrivit raportului medicului legist, cauza morţii a fost insuficienţa respiratorie, provocată de o hemoragie. "Deci acolo a rămas aşa... un fragment, a apărut un proces inflamator, cum s-a confirmat prin histopatologie, dar hemoragia a apărut dintr-un vas care a fost în teritoriul respectiv care a dus la această stuaţie", a declarat Laszlo Hecser.

Sanda Copotoiu purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Mureş a afirmat că există o plângere  depusă în prima jumătate a lunii ianuarie la nivelul Colegiului Medicilor, la comisia de jurisdicţie.

"Medicul clinicii ORL a depus un raport privind acest caz, iar poziţia noastră este să lăsăm totuşi Colegiul Medicilor să spună cuvântul", a declarat Dragoş Bardoşi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă, Mureş.

Colegiului Medicilor ar putea da primele rezultate ale anchetei peste aproximativ o lună. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri