Ucraina vrea închiderea unor puncte de frontieră cu România, din cauza gripei porcine

Monday, 02 November 2009, 09:37 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
"Ne-am adresat deja serviciului de grăniceri şi am cerut închiderea punctelor de trecere la frontiera cu Republica Moldova şi România, acolo unde nu există posibilitatea de a efectua un control medico-sanitar", a declarat şeful administraţiei regionale din Cernăuţi, Vladimir Kuliş.

Solicitat de agenţia OMEGA, şeful serviciului de presă al Serviciului Grăniceri al Republicii Moldova, Dumitru Osoianu, a declarat că punctele de trecere ale frontierei de stat cu Ucraina nu au fost închise şi funcţionează în regim obişnuit. Potrivit lui Osoianu, la toate punctele de trecere a frontierei R. Moldova este efectuat un control medico-sanitar în vederea depistării cazurilor suspecte de gripă pandemică.

În nordul Republicii Moldova sunt nouă puncte de trecere a frontierei de stat moldo-ucraineană: Criva, Medveja, Larga, Ocniţa, Otaci, Cosăuţi, Soroca, Briceni, Grimencăuţi.

Duminică seara, Ministerul Sănătaţii de la Chişinău a anunţat că rezultatele de laborator au confirmat prezenţa virusului de gripa A (H1N1) în şase cazuri noi. Potrivit medicilor, toate persoanele s-au întors recent din Italia sau Federaţia Rusă.

Până acum, în R. Moldova au fost confirmate 25 de cazuri de gripă pandemica. Unul dintre bolnavi a decedat.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri