Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ucraina şi Rusia au un nou conflict diplomatic

Thursday, 23 July 2009, 16:34 Sursă: NewsIn

Informaţia a fost confirmată de Lîsenko, însărcinat cu problemele Flotei ruse a Mării Negre, pentru ITAR-TASS. "Plec din ţară luni sau marţi. Pentru alte informaţii vă rog să vă adresaţi către MAE ucrainean", a spus el.

Contactat de presă, Ministerul ucrainean de Externe a refuzat să comenteze. "Refuzăm să comentăm această informaţie", a spus pentru Interfax purtătorul de cuvânt al ministerului, Vasili Krilici.

Potrivit Vesti, experţii nu exclud ca cererea Kievului să fie legată de o serie de probleme, care au apărut între Rusia şi Ucraina în ultima perioadă în ceea ce priveşte Flota rusă a Mării Negre, de exemplu, reţinerea la Sevastopol a unor rachete destinate flotei ruse. De asemenea, joi au fost blocate nişte vehicule blindate care urmau să participe la manifestaţiile organizate cu ocazia Zilei Marinei Militare ruse. În plus, de trei ori în decurs de o lună poliţia rutieră ucraineană a oprit coloane de vehicule aparţinând Flotei ruse a Mării Negre care transportau rachete de tip "Mirage".

De altfel, Ministerul ucrainean de Externe a avertizat joi partea rusă că încalcă acordurile bilaterale  privind staţionarea flotei în Crimeea. MAE de la Kiev a reamintit Rusiei că trebuie să stabilească împreună cu instituţiile ucrainene orice transporturi legate de activitatea formaţiunilor militare ruse din Marea Neagră în afara locurilor de desfăşurare a acestora, potrivit Interfax.

Flota rusă a Mării Negre reprezintă unul dintre diferendele importante dintre Kiev şi Moscova. Potrivit unui acord bilateral, flota va rămâne pe teritoriul ucrainean până în 2017. Moscova vrea să prelungească acordul pentru închirierea bazei de la Sevastopol, însă autorităţile actuale de la Kiev exclud această posibilitate.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri