Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sindicaliştii de la Plopeni Prahova au protestat în Capitală

Thursday, 22 October 2009, 09:15 Sursă: REALITATEA.NET

Lipsa de perspectivă pentru stabilitate, a Uzinei Mecanice Plopeni, politizarea conducerii întreprinderii, acţiunile permanente de distrugere a sindicatului, nerăbdarea de a da "tunuri", mai ales imobiliare, şi de a arunca salariaţii în stradă, sunt câteva dintre cauzele protestului din următoarele două zile, potrivit sindicatului.

Sindicaliştii au spus că la Uzina Mecanică din Plopeni, unde altădată se fabricau produse de uz militar, astăzi se mai produc doar role pentru rulmenţi. Din cei 11.000 de angajaţi ai uzinei, acum mai sunt doar 240.

Unul dintre motivele pentru care uzina se află acum în blocaj, potrivit sindicaliştilor, îl reprezintă faptul că, fost secretar al primăriei locale, membru PD-L, directorul Marian Iordache a fost numit politic de către Ministerul Economiei.

Federaţia Naţională "Solidaritatea Metal" şi Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" au fost solidare cu acţiunile sindicaliştilor de la Plopeni. "Dezaprobăm acţiunile conducerii Uzinei Mecanice Plopeni, sprijinim toate manifestaţiile de protest ale Sindicatului SITECO din cadrul întreprinderii şi cerem Ministerului Economiei să intervină pentru deblocarea situaţiei" – Bogdan Iuliu Hossu, Preşedintele CNS "Cartel ALFA".
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri