Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sever Voinescu: La şedinţa conducerii Parlamentului s-a născut "super-parlamentarul" Mircea Geoană

Wednesday, 07 October 2009, 13:05 Sursă: NewsIn

Democrat-liberalul Sever Voinescu a susţinut că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat deputaţii şi senatorii reuniţi în şedinţa conducerii celor două Camere că are "un super vot", situaţie aplicabilă însă doar în cazul şedinţelor de plen.

Potrivit lui Voinescu, au fost multe cazuri de paritate la vot, printre care şi subiectul scrisorii trimise de şeful statului referitoare la organizarea referendumului privind Parlamentul unicameral.

"La un moment dat au fost câteva voturi la paritate şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, ne-a anunţat că domnia sa are, citez, "un super vot". Cu această ocazie s-a născut super-parlamentarul, care este domnul Geoană. Sigur, domnul Geoană este în căutarea unor noi etichete, a găsit-o pe asta cu super votul, prin aplicarea abuzivă a unui articol din Regulamentului comun al celor două camere, care spune că în cadrul şedinţelor comune de plen, preşedintele care conduce şedinţa are dreptul de a înclina decizia într-o direcţie sau alta în caz de paritate.Dar asta nu se aplică la şedinţele de Birou Permanent. Totuşi, dlul Geoană a decis că se aplică şi aici", a relatat Voinescu. 

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, l-a acuzat pe Geoană că "în mod paradoxal, a votat de două ori", fapt în contradicţie cu Constituţia şi Regulamentul Camerelor.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri