Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procesul de producţie la combinatul siderurgic de la Oţelu Roşu a fost sistat timp de două zile

Tuesday, 25 August 2009, 14:10 Sursă: NewsIn

Oprirea Cuptorului 3 a avut loc pentru efectuarea reparaţiei planificate. "A fost prevăzută sistarea procesului de producţie pentru o perioadă de 24 de ore. În urma accidentului de luni seară, procesul de producţie va fi sistat pentru o perioadă până la 48 ore. Procesul de producţie la oţelărie va fi reluat după efectuarea reparaţiei planificate la Cuptorul Nr. 3 şi reparaţiei necesare a cuptorului oală", s-a precizat în comunicat.

Luni, 24 august, la ora 23:10, în cadrul oţelăriei a avut loc o ejecţie de oţel şi zgură din cuptorul oala, cu revărsare pe platforma de lucru a cuptorului şi sub agregat. Şeful de tură, care deplasa în direcţia cabinei de comandă a cuptorului, a suferit arsuri letale. Alţi doi muncitori, aflaţi respectiv pe platforma de lucru şi în cabina de comandă a cuptorului, au suferit arsuri grave. Amândoi muncitorii se află la spitalul de arşi din Timişoara, unul dintre ei în stare gravă.

Specialiştii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Caraş-Severin, procurorii şi Poliţia au anchetat cauzele în care s-a produs deversarea oţelului moale şi încins la combinatul siderurgic.

Citeşte şi Explozie la combinatul Oţelul Roşu din Caraş-Severin

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri