Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Potrivit INSOMAR, 75% dintre români cred că o vor duce mai rău în 2009

Monday, 02 February 2009, 04:21 Sursă: Realitatea TV

Aproape 75% dintre români sunt convinşi că situaţia pieţei muncii din România este mai rea. Doar 13% cred că e la fel, în vreme ce doar 1,6% dintre români cred că e mai bine.

La întrebarea: Cine va purta principala responsabilitate dacă până la sfârşitul anului viaţa dvs. şi a familiei va fi mai rea, mai mult de un sfert dintre români, respectiv 27%, cred că vina revine Guvernului. Alţi 12% dau vina pe criza economică, 9% pe conducerea ţării, tot atâţia pe ei înşişi. 5% dau vina pe preledintele Traian Băsescu şi tot atâţia pe Parlament.

Pe de altă parte, cei mai mulţi români au o părere bună faţă de actualii miniştrii. Peste 31% dintre români cred că miniştrii actuali sunt mai pregătiţi profesional, în timp ce 8% cred că foştii miniştrii liberali erau mai buni. Alţi aproape 38% cred că şi unii şi alţii sunt în aceeaşi măsură pregătiţi profesional.

33% dintre cei chestionaţi cred că mai responsabili sunt actualii miniştrii, 9,5% îi menţionează pe liberali, iar aproape 35% cred că şi unii şi alţii sunt la fel.

La întrebarea: cine sunt mai cinstiţi? 28,5% îi aleg pe actualii miniştrii, 9,9% pe foştii miniştrii liberali, iar 39% nu văd nicio diferenţă între foştii şi actualii demnitari.

Sondajul naţional a fost realizat de INSOMAR în perioada 22-27 ianuarie 2009 pe un eşantion de 1.499 de persoane şi are o marjă de eroare de 2,8%.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri