PNL şi UDMR au strâns semnăturile pentru depunerea unei moţiuni de cenzură cu privire la rectificarea bugetară

Tuesday, 28 April 2009, 04:05 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
PNL şi UDMR au semnăturile pentru depunerea unei moţiuni de cenzură care se referă la rectificarea bugetară. Ordonaţa de rectificare a bugetului a fost discutată marţi de parlamentari. Prin ea Guvernul face o economie de aproape şapte miliarde de lei. Măsura a fost luată pentru a face pe plac Fondului Monetar Internaţional.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat în cadrul dezbaterilor din Parlament pe marginea rectificării bugetare, că adevărata criză cu care se confruntă România nu este cea economică, ci cea a guvernării actuale.

"Cred că e cazul să începeţi să observaţi şi dvs. ceea ce noi am observat de la bun început, că noi nu avem o problemă cu moştenirea, ci cu moştenitorii, că nu avem atât o problemă cu criza care există pe plan mondial, ci cu criza care sunteţi dvs. înşivă ca Guvern, care nu e generată de criza mondială", a criticat Antonescu.

"Dovediţi incapacitate, lipsă de onestitate, lipsă de orice soluţii", a spus Crin Antonescu, făcând referire la guvernanţi.

Guvernul Boc a tăiat cei mai mulţi bani de la ministerele Agriculturii, Apărării şi Educaţiei. Doar ministerul Muncii a primit 1,3 miliarde de lei în plus pentru a plăti ajutorul de şomaj. În aceiaşi ordonaţă guvernul Boc a stabilit ca firmele să plătească începând cu 1 mai, un impozit minim obligatoriu, fie că au sau nu profit.

Impozitul creşte, progresiv, în funcţie de cifra de afaceri şi poate ajunge şi la 10 mii de euro. Pragul minim este de 500 de euro. Patronatele susţin că impozitul obligatoriu va pune pe butuci zeci de mii de firme. Este motivul pentru care liberalii şi UDMR şi-au unit forţele să dărâme Guvernul!

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri