PNL a depus moţiunea de cenzură semnată de 124 de parlamentari liberali şi din UDMR

Monday, 04 May 2009, 14:09 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Liberalii şi udemeriştii au depus luni, la Senat, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PDL-PSD, în care critică politica bugetar-fiscală introdusă în primul rând prin rectificarea bugetară, dar şi modalitatea de schimbare a şefilor de servicii deconcentrate.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a afirmat că, prin moţiunea de cenzură "Marea păcăleală PDL-PSD" "se sancţionează patru luni de eşec în ce priveşte politicile fiscal-bugetare" şi "modul în care prin demagogie Guvernul a fost de-a dreptul recidivist în a nu-şi îndeplini promisiunile".

Liberalii au mai criticat, potrivit lui Vosganian, "falimentul politicii bugetar-fiscale", precum şi OUG 37, care "politizează structurile administraţiei locale şi compromite dreptul la carieră al funcţionarilor publici". "În loc să lupte împotriva crizei, Guvernul nu face decât să fie un factor de agravare a acesteia, astfel încât prima măsură anti-criză pe care o propunem este demiterea Guvernului PDL-PSD", a afirmat liderul PNL.

Cât priveşte eficienţa moţiunii de cenzură, Vosganian a apreciat că, dacă va trece, va reprezenta un "act de luciditate din partea unor parlamentari care nu doresc să se compromită fiind părtaşi la toate aceste erori". "Dacă nu va trece, înseamnă că PSD şi PDL se complac în această complicitate şi niciunul dintre lideri nu trebuie să se dezică de rezultatele guvernării", a susţinut el.

Vosganian a mai adăugat că, şi dacă nu va trece, liberalii privesc moţiunea de cenzură ca pe un pas important într-o succesiune menită să-i readucă pe iniţiatori în postura de componentă a actului de guvernare.

La rândul său, liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a declarat că, prin temele ridicate, ea ar trebui votată de toţi parlamentarii. "Dacă ne gândim însă la ciolanul de ros al PSD şi PDL s-ar putea ca şansa acestei moţiuni să fie una mică", a precizat el, adăugând însă că "adevărata moţiune de cenzură" va fi votată de cetăţeni, la alegerile europarlamentare, dar mai ales la prezidenţiale, întrucât Traian Băsescu a "cauţionat şi gestionează" Guvernul.

Numărul de semnături strânse a fost de 124, de la parlamentarii PNL şi UDMR. Depunerea moţiunii de cenzură a fost făcută de liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, de vicepreşedinţii Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu, iar din partea UDMR de deputatul Lakatos Petru, care a lucrat alături de echipa PNL.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri