Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peste 40 de morţi, în urma unui atac asupra unei şcoli din Gaza

Monday, 05 January 2009, 17:37 Sursă: REALITATEA.NET

Cele 20 de persoane ucise se aflau în interiorul şcolii sau lângă ea.

Şcoala era gestionată de Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, iar victimele se refugiaseră acolo din calea luptelor în curs în alte sectoare. 

Guvernul israelian a afirmat că forţele sale au atacat şcoala ONU ca răspuns la tiruri cu mortiere lansate din această şcoală, aflată în nordul Fâşiei Gaza, transmite AFP.

"Primele informaţii de care dispunem sunt că s-au înregistrat tiruri ostile asupra unităţilor noastre din clădirea ONU. Unitatea noastră a răspuns", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului israelian, Mark Regev.

"S-au produs imediat explozii, fără legătură cu artileria pe care am utilizat-o", a adăugat Regev, subliniind că sunt posibile "speculaţii" cu privire la obiectivul acestor explozii, făcând aluzie la prezenţa unor explozibili în şcoală. 

Lupte extrem de violente au avut loc luni seară în interiorul oraşului Gaza, între combatanţii Hamas şi armata israeliană.

Conform mai multor martori şi a poliţiei israeliene, soldaţii israelieni au intrat pentru prima oară, de la pătrunderea în Fâşia Gaza, în conflict deschis cu trupele Hamas. Martorii spun că primele confruntări directe între soldaţii israelieni şi zeci de luptători ai Hamas şi ai Jihadului Islamic au început în cartierul Hujaiya din estul oraşului. Jihadul Islamic a anunţat, de altfel, moartea unuia din combatanţii săi.

Explozii sporadice au avut loc şi în timpul nopţii de duminică, ca urmare a atacurilor lansate de aviaţia israeliană. Potrivit unui bilanţ întocmit de AFP, cel puţin 635 de palestinieni au murit, iar 2.900 au fost răniţi de la începutul conflictului.

În acelaşi timp, numărul pierderilor de partea israeliană se ridică la un mort şi aproape 100 de răniţi. Militarii evrei, susţinuţi de aviaţie, blindate şi artilerie, au ocupat porţiuni importante din Fâşia Gaza. E de aşteptat ca această nouă etapă a confruntării să încetinească, pe de o parte, înaintarea forţelor israeliene şi, pe de altă parte, să crească şi mai mult numărul victimelor din rândul populaţiei civile.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri