Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Opt miniştri ai Cabinetului Croitoru au primit joi aviz negativ la comisii

Thursday, 29 October 2009, 04:24 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul desemnat al Mediului, Sulfina Barbu, a primit aviz negativ în Comisiile reunite de administraţie publică din Parlament, cu 21 de voturi împotrivă şi 15 pentru. 

Radu Berceanu, desemnat pentru ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor, a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare care l-au audiat cu 42 de voturi împotrivă şi 33 pentru.

Candidatul pentru postul de ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a primit aviz negativ din partea celor două comisii de educaţie ale Parlamentului. Timp de trei ore însă, pedelistul a fost complimentat întruna de membrii Comisiei, pentru CV-ul său impresionant, dar şi criticat pentru unele declaraţii din presă.

Ministrul Mihai Stănişoară a primit aviz negativ de la comisiile parlamentare pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament pentru portofoliul Apărării pentru care a fost propus de Lucian Croitoru.

Adriean Videanu, propus ministrul Economiei şi Comerţului, a primit aviz negativ. Videanu a fost audiat la Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, Comisia pentru industrii şi servicii, Comisia economică, industrii şi servicii, Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului.

Ministrul desemnat al Culturii, Theodor Paleologu, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite cu 20 de voturi pentru şi 23 împotrivă. 

Emeric Florin Saghi, propus ministrul Administraţiei şi Internelor, a fost respins de comisiile parlamentare. Şaghi a fost  audiat de Comisiile pentru administraţie publică şi Comisiile pentru apărare.

Cristian Vlădescu, propus ministrul Sănătăţii, a primit aviz negativ din partea Comisiilor pentru sănătate.

Doi dintre miniştrii audiaţi marţi au primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate. E vorba de Vasile Blaga, propus pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi Bogdan Aurescu, propus pentru Ministerul de Externe. Gheorghe Pogea, Cătălin Predoiu, Mihai Şeitan şi Adrian Rădulescu nu au trecut de testul Parlamentului. Avizele nu au însă niciun efect, ele sunt doar consultative.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri