Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oprescu renunţă la ceasurile de aur şi la crucea de flori

Monday, 17 August 2009, 14:44 Sursă: NewsIn

"Am decis eliminarea tuturor cheltuielilor inutile. Am dispus oprirea intrării în efectivitate a lucrărilor generate de licitaţia privind achiziţionarea a 20 de ceasuri stradale şi am anulat licitaţia privind proiectarea şi execuţia unui monument arhitectural în faţa Patriarhiei (crucea de flori - n.red.). Consider că, deşi este nevoie de refacerea mobilierului urban în Bucureşti, ambele lucrări sunt prea scumpe şi deloc urgente, pentru perioada în care ne aflăm", a declarat, luni, Oprescu.

"Dar, pentru ca tara noastra, deci implicit Capitala, trec in acest moment printr-o perioada de criza am decis eliminarea tuturor cheltuielilor inutile!Am dispus oprirea intrarii in efectivitate a lucrarilor generate de licitatia privind achizitionarea a 20 de ceasuri stradale", a declarat edilul capitalei.

Primarul general nu a făcut însă nicio referire la o altă iniţiativă inclusă printre proiectele sale, şi anume cheltuirea a 94.432 de lei pentru a publica raportul de activitate pe 2008 în 600 de broşuri şi pe 600 de CD-uri.

Oprescu a mai promis că va analiza toate proiectele de investiţii şi va decide care sunt cele utile şi care sunt cele care vor fi amânate. În acest context, primarul Capitalei a mai spus că lucrările la Pasajul Unirii vor continua şi până la finalizare, iar cele la pasajele Victoriei şi Lujerului vor începe în luna septembrie.

"Vom licita şi lucrările pentru noul bulevard 1 Mai, între Compozitorilor şi Drumul Sării, precum şi pentru pătrunderea dinspre bulevardul Timişoara spre linia de centură", a adăugat edilul-şef al Capitalei.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), instituţie subordonată Primăriei Capitalei, avea în proiect să cheltuiască 294.000 de lei (aproximativ 70.000 de euro) pentru a înălţa în Parcul Unirii o cruce de 15 metri cu flori decorative, conform unui anunţ postat pe site-ul de licitaţii publice. Crucea, cu lăţimea de 7,5 metri, urma să fie acoperită de panouri din plasă metalică, acestea urmând să fie umplute cu pământ, pentru a putea fi plantate florile. 

Crucea de flori trebuit urma să fie amplasată în faţa Patriarhiei şi să aibă "profunde semnificaţii religioase", oglindind "simbolistica acestei instituţii, respectiv credinţa creştină a poporului român", potrivit anunţului publicat de ALPAB pe site-ul de licitaţii publice.

Tot ALPAB urma să cheltuiască nu mai puţin de trei milioane de lei pentru recondiţionarea a 20 de ceasuri din Capitală. Recondiţionarea presupunea ca toate elementele ornamentale, cifrele şi literele să fie subliniate prin acoperire cu aur, iar carcasele ceasurilor să fie confecţionate din cristal de înaltă calitate.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri