Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Obezii au creierul mai mic şi sunt predispuşi bolii Alzheimer

Monday, 31 August 2009, 07:40 Sursă: dailymail.co.uk

Cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh au descoperit că țesutul celular al creierului îmbătrâneşte mai repede în cazul persoanelor supraponderale.

Acest studiu este primul în care se face o legătură dintre greutatea corporală şi funcţiile creierului.

Cercetătorii au comparat analizele a 94 de persoane de vârsta a treia care sufereau de obezitate sau care erau predispuse obezităţii şi persoane cu greutate normală. S-a constatat că cei obezi au pierdut ţesut în zona lobilor frontali şi temporali - zone extrem de importante în planificare şi memorare.

Declinuri au mai fost observate în zonele folosite pentru atenţie şi funcţii executive, memorie pe termen lung şi mişcare.

"Este vorba de pierderi considerabile de ţesut, pierdere care epuizează rezervele cognitive şi creşte riscul apariţiei bolii Alzheimer şi a altor boli care afectează creierul. Acest risc poate fi redus dacă mâncăm sănătos şi ne menţinem o greutate optimă", spune profesorul Paul Thompson, neurolog şi cercetător.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul obezilor din întreaga lume depăşeşte 300 de milioane. Aceştia sunt supuşi riscului ridicat de boli de inimă, diabet şi hipertensiune.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri