Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mircea Geoană este o victimă, un om manipulat vizibil de adevăraţii lideri din PSD, spun psihologii

Friday, 30 October 2009, 17:47 Sursă: REALITATEA.NET

Mircea Geoană face eforturi mari pentru a ţine pasul cu principalul său contracandidat, Traian Băsescu, remarcă psihologul Georgeta Ghinea în opinia căreia rolul mănuşă pentru liderul PSD este cel de diplomat.

\"Joacă un rol care nu i se potriveşte în cursa pentru preşedinţie, ca o prelungire nefericită în piesa preşedinte de partid. Manipulat vizibil de către adevaraţii lideri ai PSD, care ne scandalizează pe noi ca popor - vezi Marian Vanghelie, Hrebeciuc, Iliescu - Mircea Geoană pare o victimă care nu stârneşte decât compasiune. Însă în acest joc politic, compasiunea nu va fi cuvântul de ordine, de aceea ne întrebăm ce resorturi interioare ale omului dotat cu inteligenţa lui Mircea Geoană, l-au determinat să se lase păcălit\", mai spune Ghinea.

\"Manipularea\" liderului PSD şi alianţa făcută cu PD-L este analizată şi de Florin Tudose: \"Când pierde, păpuşarii din spatele transparentului catindat cu ochi albaştri îi oferă băiatului nici mai mult, nici mai puţin decât postul de prim-ministru al unui ipotetic guvern. Alianţa cu foştii rivali - o fi fost o rivalitate adevărată? – i se pare mai firească lui Geoană, un încurcă-lume cu look occidental, cel mai normal gest\".

Florin Tudose îl vede pe Geoană ca \"un personaj fără identitate în stare să facă orice, să se comporte ca o marionetă a oricărui şef sau şefuleţ pentru că nu are decât un singur mobil: puterea personală\".

\"I s-a creat o aură de bun ministru de Externe, deşi rezultatele activităţii sale sunt cvasinule atât timp cât vecinii construiesc canale în inima Deltei (ucrainienii), ne dau cu tifla în legătură cu tratatele bilaterale (ruşii) sau se leapădă de noi ca dracu’ de tămâie (bulgarii). Despre ceilalţi europeni ce să mai vorbim? Sunt gata să ne integreze la Calendele Greceşti\", aminteşte Florin Tudose.

REALITATEA.NET va realiza în aceste zile portertele psihologice ale celor mai importanţi candidaţi la funcţia de preşedinte al statului.

Citeşte şi

Odată ce s-ar face de râs, super-căpitanul Băsescu n-ar mai putea conduce nici măcar barca pe Cişmigiu, spun psihologii

Gigi Becali - un soi de Domnul Goe, instabil emoţional şi imatur afectiv, susţin psihologii


Crin Antonescu ar fi preşedintele nejucător, mereu absent, care în faţa unei crize ar spune că este la bibliotecă sau ar pleca în insula Capri, spun psihologii

 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri