Marko, după întâlnirea cu Boc: Premierul va fi propus de PD-L

Tuesday, 15 December 2009, 16:08 Sursă: REALITATEA.NET

Liderul UDMR, Marko Bela, a anunţat că au discutat despre pregătirea documentelor necesare unei viitoare colaborări. \"Practic am finalizat regulamentul de funcţionare a coaliţiei. Mai sunt necesare câteva completări, dar va fi finalizat foarte repede . Am discutat principiile unui protocol de colaborare între cele două formaţiuni\", a completat Marko. Liderul UDMR şi-a reînnoit invitaţia către liberali. \"În continuare afirm că liberalii ar trebui să vină în această coaliţie\".

Marko a anunţat, de asemenea, că la întâlnirea de marţi au discutat şi despre programul de guvernare. \"Colegii din grupurile parlamentare ale UDMR lucrează pe propunerile noastre şi mâine vom fi gata cu propunerile Uniunii. Apoi vom discuta şi cu ceilalţi acest program de guvernare\", a spus Marko.

Liderul Uniunii a spus că nu s-a discutat despre funcţii, portofolii şi structura guvernamentală. În schimb, UDMR consideră că premierul trebuie să fie propus de PD-L. \"Eu cred că propunerea trebuie să vină din partea partidului mai mare din viitoarea coaliţie, a PD-L. Nominalizarea o va face preşedintele\", a completat Marko.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri