Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ion Moraru va fi propus secretar general la Senat, Mânăstireanu i-ar putea lua locul la Guvern

Thursday, 21 May 2009, 10:00 Sursă: NewsIn

Potrivit unor surse din PSD, lui Ion Moraru, fost senator, i se promisese încă după parlamentare postul de secretar general al Senatului, însă datorită experienţei sale în Guvern s-a decis să stea câteva luni în acest post până când cineva de la PSD va fi gata să preia postul. Aceleaşi surse din PSD au mai declarat pentru NewsIn că, după plecarea lui Moraru la Senat, vicepremierul Dan Nica va avea ultimul cuvânt în desemnarea secretarului general adjunct al Guvernului, post pentru care cele mai mari şanse le-ar avea fostul deputat Vladimir Mânăstireanu, care este în prezent secretar de stat în cadrul aparatului de lucru al vicepremierului.

De altfel, în ultima şedinţă a Biroului Permanent al Senatului, Mircea Geoană a anunţat că grupul PSD din Senat îl propune pe  Ion Moraru pentru a prelua Secretariatul general al Senatului, în locul reprezentantului PDL Dan Vasiliu, care va deveni adjunct. "Aş dori să vă informez că din partea Grupul parlamentar al PSD va exista o propunere pe care o să o facem în mod formal în Biroul Permanent, bineînţeles, şi în plenul Senatului pentru aprobarea organigramei Senatului României, inclusiv o propunere pe care o vom face cu privire la cooptarea în echipa de secretar general - secretar general adjunct a domnului Ion Moraru, care este actualul secretar adjunct al Guvernului, pe care îl propunem pentru funcţia de secretar general al Senatului şi, bineînţeles, domnul secretar general actual, domnul Vasiliu, care, am înţeles din discuţiile cu colegii de la PD-L, va merge pe funcţia de secretar general adjunct", a afirmat Geoană, potrivit Stenogramei.

Preşedintele Senatului a explicat că aceasta va fi o propunere care urmează a fi făcută plenului, conform Regulamentului, în perioada următoare. "Evident, dacă sunt şi alte elemente de organigramă pe care le putem discuta, ar fi o ocazie foarte bună.Este problema Coaliţiei, dar mi-am făcut datoria să vă informez pentru a avea o bună pregătire a acestui moment", a încheiat Geoană.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri