Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hamas promite că va învinge Israelul şi îl va elimina de pe hartă

Monday, 05 January 2009, 11:42 Sursă: NewsIn

"Victoria vine, mulţumită lui Dumnezeu", a afirmat el într-o alocuţiune difuzată de postul de televiziune al mişcării islamiste, Al-Aqsa.

Aripa militară a Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, "a dat cel mai frumos exemplu în confruntările cu o armată pe care lumea o credea invincibilă". "Veţi învinge, mulţumită lui Dumnezeu", a spus el.

"Suferinţele pe care le îndurăm azi ne vor ajuta să îndeplinim obiectivele naţionale de mâine", a adăugat el, repetând că Hamas nu va renunţa la "eliberarea întregii Palestine".

Îmbrăcat complet în negru, cu o expresie sobră şi un ton grav, Mahmoud al-Zahar şi-a ţinut alocuţiunea dintr-un loc secret, într-o încăpere complet goală. Textul alocuţiunii era aşezat pe ceea ce părea a fi un cearşaf alb.

"Cu această agresiune, inamicul s-a autocondamnat, dând lumii motive pentru eliminarea acestei entităţi temporare (Israelul - n.red.) din Palestina", a mai spus Mahmoud al-Zahar. "Au legitimizat uciderea propriilor lor copii ucigând copiii din Palestina. Au legitimizat distrugerea sinagogilor şi şcolilor lor atacând moscheile şi şcolile noastre", a spus el.

Liderul Hamas a criticat violent ONU şi Occidentul în general, acuzându-le că nu fac nimic pentru a împiedica ofensiva israeliană şi a cerut încă o dată "încetarea agresiunii, retragerea forţelor şi ridicarea blocadei", înainte oricăror discuţii pentru un eventual armistiţiu.

"Când aceste lucruri se vor întâmpla, vom fi dispuşi să discutăm despre tot ce poate fi în interesul poporului palestinian", a conchis al-Zahar, referindu-se la un armistiţiu cu Israelul, care desfăşoară de zece zile o amplă ofensivă aeriană, maritimă şi terestră în Fâşia Gaza.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri