Guvernul s-a reunit în şedinţă extraordinară, duminică seară, pe tema proiectului Nabucco

Saturday, 11 July 2009, 12:14 Sursă: REALITATEA.NET

"Faţă de ultimul memorandum pe care l-am aprobat în Guvern în baza negocierilor din luna mai, au intervenit în luna iunie şi la începutul lunii iulie negocieri punctuale pe câteva articole şi mai ales la regimul fiscal aplicabil Acordului, motiv pentru care avem nevoie de a valida în formă finală memorandumul, astfel încât mâine (luni n.red.) să fie semnat, evident şi după aprobarea lui de către preşedintele României", a declarat Boc, la începutul şedinţei de duminică a Guvernului. 

În cadrul şedinţei a fost adoptat un memorandum prin care premierul Emil Boc este mandatat să semneze acordul pentru construirea gazoductului Nabucco. Iniţial, delegaţia de la Ankara, unde are loc acest acord, trebuia condusă de preşedintele Traian Băsescu, iar cel care avea drept de semnătura era ministrul Economiei, Adriean Videanu. 

Reprezentanţi ai Bulgariei, României, Austriei, Ungariei şi Turciei au semnat luni, la Ankara, un acord de tranzit pentru proiectul Nabucco. 

Şeful Executivului a avut întrevederi bilaterale cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi cu emisarul special al SUA privind problematica securităţii energetice în Eurasia, Richard Morningstar. 

Proiectul Nabucco prevede construirea unui gazoduct care va transporta anual până la 31 de miliarde de metri cubi de gaz din Asia Centrală în special spre Uniunea Europeană şi va trece prin Turcia şi sud-estul Europei.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri