Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul a acceptat 73 din 1067 amendamente la legile privind salarizarea şi reorganizarea instituţiilor

Sunday, 13 September 2009, 12:44 Sursă: NewsIn

"Executivul a analizat aproximativ un sfert dintre amendamentele primite la Legea Educaţiei, urmând ca prim-ministrul, ministrul Educaţiei şi echipe de specialitate să analizeze în continuare restul amendamentelor", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul şedinţei Executivului.

Purtătorul de cuvânt a precizat că la proiectul de Lege privind salarizarea unitară au fost formulate în total 773 de amendamente, dintre care au fost acceptate 39. În ceea ce priveşte proiectul de Lege privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, au fost formulate în total 294 de amendamente, din care 69 au fost primite de la Senat şi 225 de la Camera Deputaţilosr. Au fost acceptate de Guvern 34 - unul de la Senat şi diferenţa de la Cameră.

Guvernul s-a reunit duminică pentru a analiza amendamentele depuse de parlamentari la legile pentru care s-a decis asumarea răspunderii.

Premierul Emil Boc a discutat sâmbătă cu sindicatele despre legea salarizării unice.

Executivul a decis, săptămâna trecută, că îşi va angaja răspunderea pe Legea educaţiei naţionale, Legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi pe Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor cu Comisia Europeană şi FMI.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri