Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Geoană şi Iliescu şi-au exprimat regretul faţă de implicarea României, alături de SUA, în Irak

Wednesday, 09 September 2009, 15:39 Sursă: NewsIn

Ion Iliescu a prezentat, miercuri, la grupul PSD de la Senat, volumul lui J.E. Stiglitz. La finalul prezentării, Iliescu a citat din concluziile autorului cu privire la aspectele nocive ale intervenţiei americane în Irak, pe care le-a apreciat drept "pertinente şi justificate".

"Este clar, acum, că invadarea Irakului de către SUA a fost o teribilă eroare. Noţiunea de invadare a Irakului ca aducătoare de democraţie şi catalizator al schimbării în Orientul Mijlociu pare, acum, o fantezie", a spus social-democratul.

"Pun o întrebare, noi, România, o ţară săracă, confruntată cu probleme grele de ordin economic şi social, de ce trebuia să fim implicaţi într-o acţiune nesăbuită care ne-a costat şi resurse materiale, de care nu dispuneam, şi vieţi omeneşti. Noi am făcut-o de bună credinţă, din dorinţa de a ne manifesta solidaritatea cu aliaţii, şi pentru că eram interesaţi în statutul nostru de membru al NATO. Dar, pe viitor, va trebui să gândim mai serios la angajamentele noastre internaţionale şi la sacrificiile pe care acestea le incumbă, şi să nu mergem orbeşte numai pentru că cineva dă o comandă", a spus Iliescu.

În replică, Mircea Geoană a considerat "corectă" întrebarea lui Iliescu cu privire la Irak. "După o participare loială alături de aliaţii americani în Irak, din păcate, dividendele economice justificate nu au apărut pentru România, contrar discuţiilor iniţiale avute cu administraţia americană", a încheiat Geoană.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri