Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EXPLOZIE de cazuri confirmate cu COVID-19. Ne pregătim de SCENARIUL 3! Arafat: "Vârful infectărilor va fi de Paște"

Wednesday, 11 March 2020, 11:44 Sursă: Realitatea.net

"România se pregateste de scenariul 3", a anuntat, miercuri, Nelu Tataru, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că s-a luat decizia resticționării tuturor evenimentelor din spatiile inchise la care participă mai mult de 100 de persoane, până pe 31 martie. 

Este vorba de activitati sportive, religioase, de divertisment, culturale, stiintifice. 

Raed Arafat a dat exemplele teatrelor, cinematografelor, dar a vorbit și despre activitatile religioase.

Coronavirus Romania. România are peste 30 de cazuri de îmbolnăvire confirmate. Asta înseamnă că țara noastră a trecut în scenariul 2 al epidemiei - de la 26 de cazuri în sus.

Coronavirus Romania. Potrivit autorităţilor, scenariul 2 va presupune următoarele măsuri suplimentare: anchete epidemiologice mai extinse, secții separate pentru coronavirus în spitale, limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, adică cele pentru boli cronice sau intervenții programate şi un control la graniță mai accentuat, care să vizeze și persoanele din alte țări decât cele care sunt în zona roșie sau zona galbenă.

Coronavirus Romania. Pe 4 martie, autoritățile au adoptat o decizie legată de scenariile privind evoluţia și intervenția în cazul infecţiei cu noul coronavirus în România. Scenariul 1 presupunea existenţa de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Scenariul 2, de la 26 până la 100 de cazuri, scenariul 3, de la 101 până la 2.000 de cazuri de infecție, iar ultimul scenariu vorbeşte deja despre peste 2.001 cazuri de îmbolnăvire. Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri