Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imagini nemaivăzute cu Elvis Presley, publicate la 84 de ani de la naşterea artistului

Monday, 07 January 2019, 22:26 Sursă: REALITATEA.NET

Cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la naşterea lui Elvis Presley, site-ul realitatea.netle oferă cititorilor mai multe fotografii nepublicate cu legendarul actor american, scanate de pe negativele originale.

1. IMAGINI DE PE NEGATIVELE ORIGINALE DE LA FILMARILE PENTRU KING CREOLE (1958)

Primele fotografii pe care realitatea.net le oferă cititorilor săi au fost realizate în ianuarie 1958, la filmările pentru King Creole, produs pentru compania Paramount. Regele Rock'n'Roll-ului, 23 de ani la acel moment, avea deja lumea la picioare, dar urma să plece în armată, iar cariera muzicală avea să intre într-un uşor con de umbră până la revenire, în 1960.

Pentru a putea juca în cel de-al patrulea său film, regizat de celebrul Michael Curtiz, cunoscut pentru clasicul "Casablanca" (1942), Elvis Presley a solicitat şi a primit o amânare de două luni de înrolare în armata americană.

Recrutarea în armată, produsă pe 24 martie 1958, avea să îl maturizeze pe Elvis, care şi-a schimbat, cu acel prilej, definitiv, imaginea de rebel pe care și-o construise în perioada 1954-1958, prin stilul său diferit de a cânta şi de a interpreta melodiile.

"King Creole este unul dintre cele mai bune filme în care am jucat şi unul dintre favoritele mele", mărturisea Presley peste ani.

2. IMAGINI DE PE NEGATIVELE ORIGINALE DE LA FILMARILE PENTRU FOLLOW THAT DREAM (1961)

În iulie 1961, Elvis Presley (26 de ani la acel moment) începea filmările pentru cel de-al nouălea film din totalul de 31: "Follow That Dream". Locaţia aleasă pentru filmări a fost Florida, unde s-au turnat şi interioarele, şi exterioarele.

Pentru că se temea de avion, Presley a decis să plece din Memphis spre Florida cu un autocar special. "Zbor numai atunci când nu am altă alternativă, când este neapărat necesar. Dacă nu, prefer să merg cu maşina sau cu trenul", explica Elvis în 1961.

Walter Mirisch, producătorul executiv al filmului Follow That Dream, care trăieşte şi astăzi (97 de ani), avea să îşi amintească: "Înţelegerea cu Elvis a fost simplă. Pentru Follow That Dream, a primit un milion de dolari. Cash. Elvis era un băiat politicos şi respectuos".

Filmul Follow That Dream a fost turnat pentru compania United Artists în lunile iulie şi august 1961, dar a fost lansat în cinematografele americane un an mai târziu, în 1962.

În fotografiile pe care realitatea.net le prezintă, majoritatea în premieră, sunt surprinse secvenţe din scena în care lui Presley i se fac avansuri, dar acesta refuză. Actriţa care îl săruta pe Elvis în film este Joanna Moore, mama lui Tatum O'Neal. O'Neal a obţinut premiul Oscar în 1974.

 

CLICK AICI PENTRU A VEDEA FOTOGRAFIILE!

 

Notă: imaginile cu Elvis Presley provin din colecţia privată a jurnalistului Cristian Otopeanu

 

 

.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri