Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Crin Antonescu: Dacă devin preşedinte, guvernul actual va cădea prin cele mai constituţionale metode

Monday, 29 June 2009, 20:21 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu nu am susţinut că preşedintele rezolvă totul. Dar în situaţia în care suntem un om poate începe să rezolve unele lucruri. Crin Antonescu preşedinte sau oricine altcineva are două pârghii de care se poate folosi în momentul în care câştigă. Există un avantaj şi o forţă la nielul clasei politice şi există o autoritate cu care este investit omul atunci când omul este investit", a declarat Antonescu care a subliniat că nu îl va numi premier pe Călin Popescu Tăriceanu în cazul în care va câştiga alegerile din toamnă.

Crin Antonescu a promis că "Dacă eu sunt preşedinte nu mai rămâne acest guvern, fără să se încalce Constituţia", dar a refuzat să spună prin ce mijloace. "Va fi un guvern despre care eu voi putea crede că nu va guverna nu ca acesta, ci unul care guvernează cu măsuri într-adevăr normale  pentru economia românească", a adăugat preşedintele PNL care a refuzat să spună culoarea politică a viitorului executiv.  Asta pe motiv că "eu nu doresc să devin preşedinte pentru a avea un guvern PNL sau un guvern al cutărui prim-ministru, sau al cutărei coaliţii".

Totuşi, Crin Antonescu este hotărât să impună un anumit fel de guvern: "Consider că preşedintele ar putea impune un guvern care să facă faţă provocărilor în faţa cărora se află România. Majorităţile se fac şi se desfac în Parlament, în jurul unei voinţe pe care preşedintele, în parametrii constituţionali, o poate exprima. Din punctul meu de vedere, există câteva măsuri de dreapta şi în plan economic şi în plan public care trebuie luate, dar acele măsuri pot fi luate şi de un guvern de tehnocraţi şi de un guvern de uniune naţiională şi de un guvern la care să participe oameni de principiu de stânga".

"Pentru mine nu există partide  sau persoane proscrise, după cum nu există partide sau persoane privilegiate", a concluzionat candidatul liberal pentru alegerile prezidenţiale care mai spune "mă bucur de votul fiecărui român"şi "nu văd o diferenţă fundamentală între PSD, PD-L, PNG şi PRM". 

Întrebat ce va face dacă va pierde în toamnă alegerile, Antonescu a răspuns "în funcţie de rezultat, voi estima ce voi face". "Obiectivul meu este de a deveni preşedintele României. Orice rezultat sub această ştachetă este un eşec", a mai declarat candidatul PNL pentru Cotroceni. VEZI DECLARAŢIA

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri