Cozmin Gușă: Avem sportivi cu potenţial de a cuceri medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Thursday, 12 December 2019, 12:43 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

„Este un an în care cei care au într-adevăr potenţial pentru medalie olimpică au confirmat, şi mă refer aici la Andreea Chiţu şi Vlăduţ Simionescu, care nu doar că se se află pe locuri calificabile, dar au fost şi medaliaţi la Grand Prix-uri. Ei sunt într-un grafic foarte bun pentru un an preolimpic. În rest, după un început ezitant, ceilalţi trei cu şanse la Olimpiadă, şi mă refer aici la Monica Ungureanu, Loredana Ohâi şi la Alexandru Raicu, au avut o toamnă mai consistentă. Au urcat şi ei mai aproape de locurile calificabile, dar mai mult m-a bucurat la ei urcarea într-o formă de vârf”, a declarat Cozmin Gușă.

Oficialul Federației de Judo o consideră pe Andreea Chiţu capabilă să câştige orice medalie la Olimpiadă, la fel ca şi Vlăduţ Simionescu sau Alexandru Raicu.

„Am în gând şi medalii la Jocurile Olimpice, dar nici nu vreau să pun presiune inutilă pe ei. În mod evident, în primul rând Andreea Chiţu este un om care poate să ia orice medalie la Jocurile Olimpice, de la aur în jos. Vlăduţ Simionescu oricând poate şi el să se îndrepte spre o medalie, conform formei în care este. În rest, nu s-ar mira nimeni din categoria 73 de kg, dacă Raicu ar avea o zi perfectă. Practic, sportivii noştri fac parte dintre puţinele echipe de judo din lume care au stagii cvasi-permanente în Japonia, în nişte condiţii excepţionale, la toate universităţile importante, bineînţeles şi la Kodokan, unde sunt în aceste zile”, a subliniat Cozmin Guşă

Cozmin Guşă afirmă că obiectivele pentru 2020 nu sunt în special legate de Jocurile Olimpice, federaţia pe care o conduce intenţionând să se impună mai mult în judoul european, prin rezultatele la competiţiile continentale.

„Obiectivul pentru 2020 nu este legat doar de calificările la Jocurile Olimpice, pentru că Olimpiada este într-adevăr cea mai importantă competiţie, tremurăm toţi acolo, dar este doar o competiţie. Eu doresc să avem medalii, cel puţin două, la Europenele de seniori, doresc în mod evident să punctăm în toate competiţiile de palmares, grand prix-uri, grand slam-uri cu medalii, îmi doresc ca Ohâi să revină la 57 de kg, acolo unde îi este locul. Noi nu am pus nişte obiective punctuale, dar ne dorim să ne aşezăm mai bine pe harta judoului european, unde am început să contăm”, a mai spus Cozmin Gușă. 

Pentru Cozmin Guşă, Simona Halep este cel mai bun sportiv al anului 2019, în timp ce Andreea Chiţu a fost nominalizată ca fiind cea mai bună judoka. 

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri