Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Consilierii Capitalei vor să scoată la licitaţie spaţiile din domeniul public destinate reclamelor

Tuesday, 12 May 2009, 14:07 Sursă: NewsIn

În cadrul unei dezbateri publice privind amplasarea reclamelor în Bucureşti, Giugula a spus că vor fi găsite soluţii şi pentru contractele aflate în derulare, însă nu a precizat care sunt acestea.

Potrivit lui Giugula, după adoptarea noului regulament privind publicitatea stradală, vor fi instituite taxe de ocupare a domeniului public şi de afişare, pe care le vor plăti toate firmele care au reclame în oraş.

În Bucureşti, va exista o zonă de interdicţie totală a reclamelor

Tot în cadrul dezbaterii publice privind amplasarea reclamelor, s-a stabilit că, în Bucureşti, va exista o zonă de interdicţie totală a reclamelor, respectiv Aviatorilor - Charles de Gaulle - Bd. Constantin Prezan - Bd. Kiseleff. În acest perimetru, reclamele nu vor exista nici măcar pe chioşcurile de ziare sau în staţiile RATB.

Reprezentanţii firmelor de publicitate prezenţi la dezbatere au propus ca pe clădirile unităţilor de învăţământ să poată fi amplasate şi alte reclame decât cele prevăzute iniţial în regulament, respectiv cele cu scop educaţional. Pe grădiniţe, şcoli, licee şi facultăţi nu vor putea să apară, însă, reclamele la băuturi alcoolice sau cazinouri.

Firmele de publicitate au mai cerut să poată amplasa reclame şi pe clădirile închiriate de instituţii ale unităţi ale administraţiei publice, această solicitare urmând să fie analizată de municipalitate. Alte propuneri, cum ar fi cea a unui şofer deranjat de numărul mare al reclamelor văzute în trafic, care cerea ca acestea să nu fie amplasate la o distanţă mai mică de 75 de metri de o intersecţie sau un semafor, nu au fost luate în considerare.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea regulamentului local pentru autorizarea, construirea şi amplasarea firmelor şi reclamelor publicitare, care urmează să fie supus la vot în CGMB, vor fi interzise reclamele pe monumentele din Bucureşti, fie că acestea sunt clădiri sau ansambluri statuare.

Regulamentul mai interzice reclamele pe sediile autorităţilor publice, pe gardurile lăcaşurilor de cult, în parcuri, grădini publice şi copaci, pe carosabil sau pe parapetele pasajelor rutiere. Pe sediile unităţilor de învăţământ şi de cultură vor fi permise doar reclame ce au legătură cu obiectul de activitate al acestora.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri