Cezar Preda: PNL e rupt de realitate, şi-a făcut provizii din bugetul ţării şi nu resimte criza

Wednesday, 13 May 2009, 09:40 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Vicepreşedintele PD-L, Cezar Preda, a apreciat că moţiunea de cenzură a PNL este un demers de campanie prezidenţială penibil, în condiţiile în care liberalii se fac vinovaţi de stadiul în care au lăsat România şi i-a acuzat că îşi canalizează energia asupra un singur român, Traian Băsescu.

"Cât de penibilă poate fi o moţiune de cenzură acum? Este un drept constituţional, dar cum poţi uza şi abuza de el, când eşti atât de incorect, atât de vinovat? Moţiunea nu trebuie să reprezinte un act al minciunii, al pervertirii adevărului, al tupeului deşănţat şi incompetenţei dovedite", a susţinut Preda.

Deputatul i-a acuzat pe liberali că au lăsat un deficit bugetar imens, că au cheltuit 40 de miliarde lei pe clientela politică, achiziţionând televizoare, termopane şi plimbându-se în străinătate, dar şi că nu au reuşit să aducă fonduri europene în ţară.

"Aţi conceput acest document parlamentar ca un element de campanie electorală prezidenţială, ne transmiteţi mesaje în care ne jigniţi în fiecare zi, mesaje din care românii nu mai înţeleg nimic şi nu găsesc nicio soluţie la problemele lor. PNL este rupt de realitate.Toată atenţia şi energia acestui partid sunt canalizate spre un singur român, preşedintele Traian Băsescu. Lăsaţi-ne atunci să ne ocupam noi de ceilalti 22 milioane români, pentru a ieşi din această criză, pe care n-o resimţiţi pentru că v-aţi făcut provizii din bugetul ţării, aţi guvernat după principiul "După noi potopul" sau "Vom trăi şi vom vedea". Într-adevăr, acum se vede cu ce minciuni a fost condusă această ţară", a acuzat democrat-liberalul.

Preda a declarat că România îşi primeşte răsplata în urma evaluării finale făcută de Comisia Europeană, care arată cum a condus PNL în 2008.

Democrat-liberalul a declarat că România are nevoie de Guvernul Emil Boc, de un guvern în interesul românilor şi României, "care practică o politică echilibrată pentru a completa golurile lăsate de PNL, pentru a plăti la un nivel decent salariile, pensiile, alocaţiile, sociale, pentru a relansa economia ţării în condiţii de criză şi a aduce fonduri europene", adăugând că PD-L s-a angajat total în rezolvarea acestei crize.

"Cerem solidaritate politică totală pentru că fiecare cetăţean are dreptul să fie sprijinit să depăsească acest moment greu", a încheiat deputatul PD-L.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri